Nőnapi köszöntő másképp, virág helyett inspirációval!

Nőnapi köszöntés másképp: virág helyett inspiráció

Március 8-án világszerte ünneplik a nemzetközi nőnapot a nők iránti megbecsülés kifejezése céljából. A hagyományos nőnapi köszöntő egy szál – vagy jobb esetben csokor – virág és néhány kedves szó. Mi virág helyett belső inspirációval szeretnék kedveskedni, amivel nem csak a mai napod, de az év minden napja csodás lehet!

Bele se gondolnánk, hogy mennyi minden tud inspirálóan hatni ránk. Olvasd el listánkat és tudatosítsd magadban, hogy milyen sok apróság van a mindennapjaidban, amikből erőt és jó kedvet meríthetsz! Nézzük, hogy mi inspirál minket, nőket!

Más nők

Már a nőnapot megelőző héten sorra olvashatjuk a cikkeket motiváló nőkről, politikusokról, színésznőkről, művészekről és nőjogi aktivistákról. Mi is írtunk már inspiráló nők életét elmesélő könyvekről és ha eddig még nem olvastad őket, mindenképpen pótold, megéri! De nem is feltétlen kell hírességekre gondolni, erőt meríthetsz a mindig mosolygós szomszéd néniből vagy barátnődből, akinek a munka és a gyereknevelés mellett is mindig van ideje rád.

A természet szépsége

A tavasz kezdetével napról napra figyelheted, ahogyan újjáéled a természet. Ugye milyen boldogságot okoz, hogy a komor téli hónapok után ismét madárcsicsergésre kelsz reggel? Tölts minél több időt a természetben, menj kirándulni vagy akár csak sétálni egyet a környéken. És ne csak menj, éld is át: gyönyörködj a frissen nyíló virágokban, érezd a napsugarak melegét és élj meg minden egyes pillanatot, amit a szabadban tölthetsz.

Kedvesség és tisztelet

ad

Számos olyan helyzetet láthatsz a mindennapok során, amikben motivációt találsz. A mások felé kimutatott tisztelet és az emberi kedvesség pont ilyen. Nem kell hozzá sok, elég, ha a boltból kifele jövet valaki kinyitja neked az ajtót, mert látja, hogy tele van a kezed. Az is elég, ha a buszsofőr szép napot kíván neked leszálláskor. Tudatosan keresd az ilyen apróságokat a napjaidban és fókuszálj ezekre a negatív dolgok helyett!

Szeretetteljes kapcsolataink

Még a nehéz napokon is feltöltheted magad gyermekeid vagy unokáid kacagásából vagy egy kedves szavukból. A gyerekek egyedi látásmódja és feltétel nélküli, tiszta szeretete az egyik legszebb dolog, amivel találkozhatsz életed során.

Ne feledkezz meg barátaidról sem, hiszen ki inspirálhatna jobban, mint azok a férfiak és nők, akiket magad választottál családodul? Egy hosszú, mély beszélgetés a régi barátnőddel sokkal többet tesz a lelki egészségedért, mint hinnéd!

És persze ott van a párod is, aki számára a nőnapi köszöntő nem kötelesség, hanem szívből jövő és őszinte gesztus. Aki a csokor virág mellé elmondja, hogy mennyire köszöni, hogy vagy neki. És főként, aki nem csak március 8-án teszi ezt, hanem az év minden napján.

Az eredeti cikk forrása itt >>

10 bizonyíték arról, hogy minden nő egy csoda