Nőnap, amit te is megünnepelhetsz

Egy nőnapi női nap jár nekünk
Egy nőnapi női nap jár nekünk

Március 8. az a nap, amikor az egész világ figyelme a nők felé fordul. A Nemzetközi nőnap ugyanis nagy küldetéssel bír. Emlékeztetnie kell az embereket a nőket ért megkülönböztetésekre, és mozgalmakat kell indítania azok leküzdésére. Mert a nők iránti tiszteletet nem virággal kell kimutatni, hanem egyenlő bánásmóddal és a nőket érő erőszak visszaszorításával. Nézzük, idén hogyan teheted emlékezetessé a Nemzetközi nőnapot!

Ismerd el az értékeid!

A Nemzetközi nőnap kiváló apropó, hogy kimutasd a szereteted a környezetedben lévő nőknek, beleértve saját magadat is. Szánj egy kis időt magadra, és gondold át, mennyit is érsz valójában. Ismerd el, hogy mi mindent értél el, és mikre is vagy képes nőként. Gondold át, hogy a női test, amit birtokolsz, hogyan segíti a mindennapjaidat. Az elméd hogyan old meg kényes helyzeteket, és hogy még egy másik embernek is képes vagy életet adni.

Ünnepelj a barátnőiddel!

Mi is lehetne jobb ürügy egy csajos estére, mint a Nemzetközi nőnap! Találkozz a barátnőiddel és menjetek el moziba vagy étterembe! Éreztesd velük, hogy fontosak neked, inspirálnak és motiválnak az életben! A Nemzetközi nőnapon minden nő megérdemli, hogy különlegesnek érezhesse magát.

Beszéljetek róla!

A Nemzetközi nőnap lehetőséget ad arra, hogy elgondolkozzunk, hol vagyunk most mi, nők. Mi mindent csinálunk másképp, mint elődeink. Beszélgessünk róla, hogy valaha nem szavazhattunk, nem dolgozhattunk. És arról is, hogy mi a következő lépés a teljes egyenjogúság eléréséhez. Tudatosítsuk magunkban, hogy mit jelent számunkra nőnek lenni és, hogy milyen jövőt képzelünk el lányainknak, unokáinknak.

Olvass nőktől, nőkről!

Az idei Nemzetközi nőnap tökéletes alkalom, hogy kicsit jobban képbe kerülj a nők jelenlegi helyzetével. Tanulhatsz a színes bőrű nőket vagy a transzneműeket ért megkülönböztetésről, a dolgozó nőkről vagy azokról, akik a háztartásbeli feleség szerepét választották. Amennyiben könnyedebb témára vágynál, olvass nőktől! J.K. Rowling, Emily Bronte vagy éppen Szabó Magda egy kötete mindig jó választás.

Oszd meg a történeted!

Egy átütő történet képes megváltoztatni a világot. Tehát, ha van mondanivalód, ne habozz, oszd meg másokkal! Írd le, fesd le vagy mondd el nagyközönség előtt. A Nemzetközi nőnap legyen az a nap, amikor összeszeded a bátorságod. Hiszen a te példád inspirálhat másokat a cselekvésre és saját történetük elmesélésére. Motiváljuk és segítsük egymást, hogy egyre közelebb kerülhessünk a Nemzetközi nőnap valódi céljához, a nemek közötti egyenlőség eléréséhez.

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Hallottál már Helen Keller csodálatos életéről? Hihetetlen epizódokból állt.

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>