Nincs hely a házban? Ezektől bátran megszabadulhatsz.

Akad kacat bőven
Akad kacat bőven

Annyi a kacat az otthonodban, hogy már ki sem látsz mögülük? A szekrény mélyén, az ebédlő asztalon, a szoba sarkában, a padláson egyaránt kismillió aprósággal találkozol? Nem tudod, hogy miket dobhatnál ki? Nem tudod, hol kezdd? Kezdetnek itt egy tízes lista olyan tárgyakkal, amiktől egészen bátran megszabadulhatsz.

1. Pár nélküli zoknik

Hónapok, sőt, évek óta reménykedsz, hogy majd meglesz a párjuk? El kell, hogy keserítselek, valószínűleg nem lesz meg. Kukába velük!

2. Felbontott üvegek

Az alkoholok sem állnak el örökké. Főleg a likőrök háza táján kell körülnézned.

3. DVD-k

A DVD-k kora lejárt, ma már mindent megtalálsz az HBO Go-n, a Netflixen vagy más portálokon, úgyhogy bátran fontolóra veheted, hogy kikukázod őket, vagy legalább egy részüket.

4. Tompa kések

Az evőeszközös szekrénybe már alig férsz bele? A tompa kések is kacatnak számítanak, ne hagyd őket helyet foglalni!

5. Babaruhák

Megértjük, hogy nehéz megválni tőlük, de higgyétek el, családokon segíthetnek, ha továbbadjátok őket, és nem hagyjátok meg a molylepkék csemegéjének.

6. Régi könyvek, volt bestsellerek

Őszintén gondold át, hogy vajon valaha újra a kezedbe veszed-e azokat a könyveket, amelyek a könyves polcodon lapulnak. Beadhatod őket antikváriumba vagy elajándékozhatod őket. Hidd el, a könyvnek is jobb, ha forgatják, mintha csak a polcon porosodik!

7. Régi lepedők

Szinte már teljesen áttetszőek, annyiszor mostad ki őket, mégsem tudsz tőlük megválni. Az ágyneműknek és a ruhadaraboknak bizony megvan a szavatosságuk, egy idő után muszáj őket kidobni.

8. Promóciós pólók

Kizárt, hogy szükséged van azokra a pólókra, amiket még régen, táborokban kaptál, vagy amiket a bevásárlóközpontban sóztak rád.

9. Régi sminkek

Lefogadom, hogy a sminkes komódodon hömpölyögnek a régi sminkek, amiket ma már csak egészségügyi okokból sem lenne érdemes magadra kenni. Kukába velük!

10. Magazinok

Jók lesznek a gyerekek vagy az unokák iskolájában a papírgyűjtésre, de nem leled hasznukat a nappalidban! A régi magazinok sem mások, mint kacatok.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

„Hogy férhet el évtizedekig ennyi lom egy lakótelepi lakásban?”

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>