Nem is hinnéd, mi minden jelentheti egy kapcsolat végét

Egy kapcsolat vége - abszurd válóokok a világból

Ne ítéljünk egyetlen kapcsolatot sem kívülről, de vannak esetek, amikor nehéz ezt megállni. A cikkünkben összegyűjtöttünk néhány egészen furcsa okot, ami elég volt ahhoz, hogy egy kapcsolat véget érjen. Ha másért nem is, legalább azért megéri elolvasnod, hogy megnyugodj, nem csak ti veszekedtek látszólag banális dolgokon.

Abszurd válóokok a világból

Egy malajziai pár amiatt adta be a válókeresetet, mert másként nyomták a fogkrémet a tubusból. Míg a férfi a tubus végét nyomta, a feleség a közepét. Egészen groteszk, hogy egy kapcsolat vége következhet ebből.

Egy nigériai nő 6 év után vált egy a férjétől, a válókeresetben pedig az szerepelt indoklásként, hogy a férj nem tudta, hogyan fogja be a száját. Nem csak arról van szó, hogy túl sokat beszélt, a feleség azt kifogásolta, hogy a kettejük problémáit gyakran megosztotta a barátaival, szeretteivel. Emiatt úgy érezte, hogy benne nem bízik a férje, inkább másokkal tárgyalja ki az élet nagy dolgait.

Olyan esetről is hallhatunk, amikor a feleségnek amiatt telik be a pohár, hogy a férje nem takarít maga után. “Minden alkalommal, amikor bement a konyhába, és meglátott egy poharat a mosogató mellett, közelebb került a kapcsolat végéhez” – idézi egy válókereset indoklását a HuffPost.

Ahány ház, annyi szokás, de nem biztos, hogy csodáljuk, hogy egy egyiptomi nő mindössze 2 hónap után döntött a válás mellett, mert a friss férje az esküvőt követően nem volt hajlandó lezuhanyozni. A személyes higiénia mindenkinek a saját döntése és feladata, de 8 hét tusolás nélkül?

Tajvanban egy feleség azzal indokolta a válást, hogy a férje nem válaszolt az üzeneteire. Nem csak egy-két üzenetről van szó, a férje fél éven keresztül egyetlen üzenetére sem reagált írásban. A nő visszaemlékezése szerint még akkor sem méltatta őt válaszra a párja, amikor a kórházból írt neki – egyben ez jelentette számára az utolsó cseppet is a pohárban.

Tényleg jelentheti egy ilyen apróság egy kapcsolat végét?

Biztosan vannak rá példák, amikor valóban így van, de általánosságban azért elmondható, hogy ilyenkorra már megannyi egyéb probléma is áll a háttérben. Ezek az okok pedig inkább csak gyújtópontként szolgálnak, mintsem az igazi okként.

Nem is tudjuk hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a párkapcsolati kommunikáció! Ha a fent említett párok korábban is megbeszélték volna a problémáikat, talán nem így lett volna vége.

Párkapcsolati válság megoldása – Tippek a pszichológustól

Forrás: HerWomanWorking

Kép forrása:Woman photo created by freepik – www.freepik.com