Nélkülözhetetlen alapdarabok a kapszula gardrób kialakításához

Nélkülözhetetlen alapdarabok a kapszula gardrób kialakításához

A kapszula gardrób lényegéről és kialakításáról mi is írtunk már korábban. A dolog lényege, hogy ahelyett, hogy hegyekben állnának otthon a ruháink, melyeknek felét soha nem hordjuk, inkább olyan egymáshoz passzoló darabokat választunk, amiből 10-12 is elég ahhoz, hogy mindig csinosan és változatosan tudjunk öltözni. Miért jó ez és mik a kötelező darabok?

Miért jó a kapszula gardrób?

A legnyilvánvalóbb ok, hogy rengeteget spórolhatunk vele. Biztosak vagyunk benne, hogy a te ruhatáradban is számos olyan darab van, amit nem vettél fel az elmúlt egy évben. A kapszula gardrób segítségével nem fogod úgy érezni, hogy “nincs egy göncöd se”, miközben a ruhákra szánt pénzt másra is költheted.

Ezen túl fontos szempont a fenntarthatóság is. Egyre többet hallani olyan kezdeményezésekről, melyek résztvevői vállalják, hogy 30 napig – vagy a merészebbek egy évig – nem vásárolnak fast fashion üzletekben a fenntartható öltözködés jegyében. Helyette ott vannak a second hand üzletek vagy épp a kapszula gardrób kialakítása.

Milyen alapdarabokat szerezz be mindenképpen?

Vannak olyan darabok, melyek nélkül egy nő sem tud meglenni – pláne, ha épp azon szorgoskodik, hogy minél kevesebb ruhából hozza ki az öltözködést. Az ikonikus kis fekete ruhát már említenünk sem kell és a bőrkabát vagy a ballonkabát is nyilvánvaló. De menjünk tovább:

Farmerkabát

A farmerkabát egy örökzöld, praktikus darab, mellyel biztosan nem lőhetsz mellé, ugyanis mindenhez passzol. Plusz pont ráadásul, hogy fiatalos külsőt kölcsönöz 50 felett is.

Egyszerű fehér póló

A tökéletes megoldás! Ha blézerrel viseled, elegáns szettet kapsz, ha szaggatott farmerrel, sikkes és laza vagy. A fekete ceruzaszoknyától a katonai mintás bő nadrágig mindenhez passzol, így nem kell többet a szekrény előtt hezitálnod.

Fekete kötött pulóver

A legjobb barátod a hideg estékre, és még sikkes is. Alávehetsz egy elegáns blúzt, aminek kihajtod a gallérját, ha valamilyen fontosabb, de blézert nem kívánó alkalomra mész. De ugyanúgy felveheted egy egyszerű top felé egy szimpla kedd estére.

Balerinacipő

Nem hordhatunk örökké magassarkút! Vannak olyan események, amikre nem mehetünk sportcipőben, de nem feltétlenül kívánják meg a körömcipőt sem – ilyenkor szuper megoldás a balerinacipő. Kényelmes, bájos és a farmertől a kis fekete ruháig bármihez bátran viselheted.

Mi a helyzet a kiegészítőkkel?

A legegyszerűbb szettet is feldobhatod néhány jól megválasztott kiegészítővel. Mindenképp szerezz be két statement nyakláncot: egy letisztult, hétköznapi változatot és egy díszesebb, feltűnőt. Ezzel a kettővel már szinte meg is oldottad a kiegészítő kérdést. Ha választasz hozzá még egy csinos órát vagy egy karkötőt, már készen is vagy!

A tökéletes randi ruha választás alapszabályai ötven év felett