Néhány hihetetlenül gyors vacsora hétköznap estékre

Egy gyors vacsora mindig jól jöhet a családnak
Egy gyors vacsora mindig jól jöhet a családnak

Ha a te hétköznapjaid is munkától és családi programoktól elhavazottak, ha a legkisebb bajod is nagyobb annál, hogy mi legyen a vacsora, adunk egy kis segítséget! Íme, öt hihetetlenül gyors és finom fogás, hogy hétfőtől péntekig legalább ezen ne kelljen agyalnod! 

Hétfő: krémes, csirkés, pestós tészta

Piríts meg egy kis bacont, majd add hozzá a csirkemellet, és süsd össze őket egy kis sóval, borssal, fokhagyma porral. Ha készen van, szedd ki az edényből a húst, és dobj be helyette csíkokra vágott vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát! Ezután jöhet a spenót. Öntsd fel tejjel és főzd meg benne a spagettit! Ha megfőtt a tészta, újra add hozzá a csirkemellett, egy kanál pestót és egy jó adag parmezánt! Keverd össze őket és már tálalhatod is!

Kedd: sütőben sült zöldséges csirke

Teríts ki egy tepsire néhány kis szemű újkrumplit, sárgarépát, lilahagymát és fokhagymát, majd öntözd meg egy kis olívaolajjal! Szórj rá sót, borsot, rozmaringot, majd jól kend át velük a zöldségeket! Helyezd rájuk a befűszerezett csirkecombokat és mehet is az egész a sütőbe, 220 fokon 40-45 percre. Kész is van!

Szerda: garnélás fajitas

Csomagolj tortilla lapokat alufóliába! Keverj össze csilipaprikát, kaliforniai paprikát lilahagymával és garnélarákkal, önts rá olívaolajat és egy lime levét! Fűszerezd, majd gyúrd össze, és a tortillával együtt tedd a sütőbe 200 fokon tíz percre! Ha elkészült, csavard a keveréket egy kis avokádókrémmel a tortillába, és már eheted is az isteni garnélás fajitast!

Csütörtök: kolbászos-paprikás tészta

Főzz egy adag kisebb méretű tésztát, közben pedig süss meg néhány kolbászt olívaolajon! Ha kész a kolbász, vedd ki az edényből és forgass meg a zsírjában a kockára vágott kaliforniai paprikát, vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát! Adj hozzá egy konzerv darabolt és hámozott paradicsomot, sót, borsot, oregánót és a karikákra vágott kolbászokat! Tíz percig főzd össze őket, majd összekeverheted a tésztával és már kész is a vacsora!

Péntek: citromborsos csirke rizzsel

Keverj össze citromborsot pirospaprikával és két gerezd összenyomott fokhagymával! Öntsd a masszát az éppen serpenyőben sülő csirkecombokra! Ha kész a csirke, vedd ki az edényből és a helyén olvassz fel egy kis vajat! Adj hozzá kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd jöhet a rizs. Öntsd fel egy negyed pohár fehér borral, csirkelé alappal és egy kis tejjel, tedd hozzá a combokat és mehet is a sütőbe 180 fokon fél órára (a huszadik percnél vedd le a fedőt!). Végül adj a rizshez egy kis vajat, petrezselymet, parmezánt és tejet! Voilá!

(D.R.)