Néhány fontos üzenet, ami 2019-re is érvényes

Az 50 feletti nők közül sokan a szendvics-generáció gondjaival küzdenek
Az 50 feletti nők közül sokan a szendvics-generáció gondjaival küzdenek

A mögöttünk álló évben rengeteg témát érintettünk. Igyekeztünk bemutatni globális jelenségeket, miközben az 50 felett járók személyes problémáiról sem feledkeztünk meg. A legfontosabbakat most összegyűjtöttem nektek. Nézzük, 2018-ban mikről beszélgettünk a képernyő két oldalán!

Mit jelent 50 fölöttinek lenni? Az 50folott.hu csapata minden nap felteszi magának ezt a kérdést. Kik az 50 fölötti nők, min mennek keresztül nap mint nap, és mi minden áll még előttük? Miről szeretnének olvasni, tájékozódni? És mi az, amit mi szeretnénk üzenni nekik? Ajánlom figyelmetekbe a következő válogatást, amelyben fontos értékekről esik szó. Reméljük, szívesen olvastátok ezeket a cikkeinket, és velünk tartotok 2019-ben is!

A szépségipar mindenkié!

Hahó, mi is itt vagyunk! Igen, az 50 feletti nők is sminkelnek, és használnak haj- és testápoló termékeket. Reprezentációjuk a szépségiparban mégis a nulla felé konvergál. Szerencsére itt az internet, és olyan bátor nők, akik nem félnek saját kezükbe venni az irányítást. Ők az 50 feletti beauty bloggerek, akik segítenek nekünk megérteni testünk változásait, és megmutatják, hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet. A következő válogatás róluk szól.

Harcot hirdettünk az idősebb nőket kirekesztő kozmetikai cégek ellen!

Legyünk büszkék a feminizmus értékeire!

2018 sok értelemben a nők éve volt. A #metoo kampány kirobbanásával egyre több figyelem fordult a nőket ért szexuális visszaélések felé. Ami pedig a további, a háttérben meghúzódó problémákat is felszínre hozta. A feminizmus ennek ellenére továbbra is sokaknak szitokszónak számít, pedig büszkén kéne hirdetnünk. A válogatás következő pontjában elmagyarázzuk, mi pontosan a feminizmus, és miért hívhatjuk magunkat feministának, büszkén és anélkül, hogy ez bárkire nézve sértő lenne.

Miért félnek a nők a feminista jelzőtől?

Éljünk környezettudatosan!

A bolygónk egyre melegszik, drasztikus változások állnak készülőben. Ahhoz, hogy ezt megakadályozzuk, mindannyian és egyenként is felelősek vagyunk. Mindenkinek ki kell vennie a részét a Föld megmentésében, amihez az első lépés a környezettudatosság. Beszéltünk róla, hogyan lehetsz energiatakarékos, és hogyan használhatsz kevesebb műanyagot. A következő válogatás feleleveníti, melyek azok az alapelvek, amelyek segíthetnek elsajátítani a környezettudatos életmód fortélyait.

Ezt a 6 tanácsot fogadd meg, és környezettudatos leszel!

Sosem késő elindulnunk!

Sokat foglalkoztunk az utazás lenyűgöző erejével. Az utazás kíváncsivá tesz, kitágítja a látóköröd és felbecsülhetetlen önbizalmat ad. Megismertet helyekkel és emberekkel, kultúrákkal és szokásokkal. Mindebből pedig rengeteget tanulhatunk és fejlődhetünk. Íme, egy válogatás 50 fölöttiek történeteiből, akik a koruk ellenére sem féltek elindulni és a nyakukba venni a világot.

Sosem késő elutazni! 3 rövid történet az újrakezdésről

Dávid Rebeka

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>