Négy tanács, amellyel a lapos párkapcsolat újra érdekes lesz

Egy párkapcsolat sikeréért folyamatosan tenni kell
Egy párkapcsolat sikeréért folyamatosan tenni kell

Még a legjobban működő párkapcsolatokban is előfordul, hogy vannak hullámvölgyek, nehézségek, amelyeken együtt kell túllendülni. A hosszú éve tartó kapcsolatokért is ugyanúgy tenni kell, hiszen a tartós kapcsolat nem egyenesen arányos a boldog kapcsolattal. Ha úgy érzed, itt az idő, hogy kicsit felpezsdítsd a párkapcsolatodat, akkor fogadd meg az alábbi tanácsokat! 

1. Vigyél izgalmat a mindennapokba!

Ahogyan telnek-múlnak az évek, sokan érezzük, hogy a kezdeti izgalmak már alábbhagytak. Ez részben természetes velejárója a hosszú távú kapcsolatoknak, de ez nem azt jelenti, hogy ebbe bele is kellene törődni. Amennyire az izgalom izzásban tartja a kapcsolatot, az unalom annyira veszélyes rá nézve.

Miért fontos, hogy tegyünk az unalom ellen? Azért, mert az unalom aláássa a kapcsolatok közelségét, amely így összességében csökkenti az elégedettségét. Amikor javítani szeretnénk a kapcsolatukon, akkor elsősorban a konfliktusok kezelésére gondolunk. Elfeledkezünk viszont arról, mennyit számítana, ha több energiát fektetnénk abba, hogy párkapcsolatunkban izgalmakat éljünk át.

2. Hidd el, a párod és a kapcsolatod ideális!

Ez a gondolat sokat segíthet abban, hogy továbbra is jól működjön a kapcsolatunk. Nagyon sok kapcsolat végét az jelenti, hogy kiábrándulunk a párunkból, és ezáltal a kapcsolatból is. Ez ellen az elsődleges lépés, hogy elhiggyük: számunkra ideális kapcsolatban élünk. Természetesen nem arról van szó, hogy egy rossz kapcsolatba lássuk bele a hamis jót, de vegyük észre azt, ami az évek múlásával kevésbé észrevehető. Azok az emberek, akik idealisztikusak a partnerükkel vagy a házasságukkal szemben, sokkal elégedettebbek a kapcsolatukat illetően.

3. Legyél lelkiismeretes!

A lelkiismeretesség leggyakrabban a házassági elégedettséggel együtt járó tulajdonság. A lelkiismeretesség nagyon sokat javíthat a kapcsolatok minőségén, az elengedhetetlen bizalom kialakulásának egyik pillére, de hatással van a munkahelyi jövedelem alakulására és még az egészségre is.

4. Érezz hálát azért, ami körülvesz!

A hála alapvetően hozzájárul ahhoz, hogy elégedetten és pozitívan álljunk az életünkhöz. A hála érzése és kifejeződése egy kapcsolat megerősítéséhez is elengedhetetlen. Elképzelhető, hogy te is hallottad már, hogy ha pozitívan akarod szemlélni az életet, akkor vezess hálanaplót. Ez a gyakorlat segít abban, hogy a jóra koncentrálj, és ezt ugyanúgy alkalmazhatod a kapcsolatod esetében is. Légy hálás azért, amit a párod és a kapcsolatod ad, és ha van rá mód, ezt fejezd is ki! Meglátod, hogy milyen jól fog esni mindkettőtöknek.

(H.N.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>