Negatív gondolatok, melyek csak hátráltatnak az életben

A negatív gondolatok nem használnak senkinek
A negatív gondolatok nem használnak senkinek

Sajnos sokunknak vannak negatív gondolatok a fejében, ám kevesen vagyunk tisztában azzal, mennyire károsak is azok. A negatív gondolatok korlátoznak, visszahúznak és hátráltatnak minket abban, hogy boldog és kiteljesedett életet élhessünk. Gyökerestül kell kigyomlálni őket a fejünkből, így most összeszedtünk nektek párat, hogy rögtön munkához is láthassatok.

„Nem lehetek önmagam, mert akkor ítélkezni fognak”

Szoktatok nézni Oprah videókat az interneten? Hihetetlenül bölcs és tiszteletre méltó a nő, munkásságában nehéz kivetni valót találni, ám egyes kommentelők mégis megteszik. Engem pont a negatív kommentelők döbbentettek rá, hogy ítélkezők mindig is voltak, és mindig is lesznek. Mindegy mit csinálunk vagy teszünk, egészen biztosan találunk olyat, aki nem ért velünk egyet. Tehát minek görcsölnénk ezen?

„Nem lehetek szerelmes, mert akkor összetörik a szívemet”

Sokan azért nem ismerkednek, és azért zárkóznak be, mert félnek a végkifejlettől. Nem szabadna attól tartani, hogy összetörik a szívünket, hogy csalódunk, hogy megbántanak, mert így visszatartjuk magunkat a boldogság lehetőségétől is. Ahhoz, hogy ránk találhasson a szerelem, igenis tálcán kell kínálnunk a sérülékenységünket.

„Inkább nem is kérek, és akkor nem kapok elutasítást”

Mindannyian részesülünk elutasításban, ahelyett, hogy tartunk ezektől, meg kéne tanulnunk együtt élni velük. Az elutasítás csak segít, megmutatja, hogy épp a rossz irányba próbálkozol, és hogy másfele kellene keresned a megoldást. Igenis bátran kell keresgélni az utunkat, és nem szabad a visszautasítástól tartva egy helyben toporogni.

„Inkább nem bízok meg senkiben, így nem árulnak el”

ad

A legmérgezőbb negatív gondolatok egyike az indokolatlan bizalmatlanságból fakadó téveszme. Nem szabad csak azért nem bízni valakiben, mert előre félünk a csalódástól. Igen, nem mindenki jogosult a bizalomra, de ez csak úgy derülhet ki, ha eleinte vakon bizalmat szavazunk. Meg kell próbálni a jót látni az emberekben!

„Nem küzdhetek az álmaimért, mert lehet, hogy csalódni fogok”

Ez is ugyanarra a sémára épül, mint a fent említett negatív gondolatok. Érzed rajta, hogy mennyire korlátozó? Igenis küzdeni kell a céljainkért, és követnünk kell az álmainkat, legyen szó karrierről, családról vagy bármi másról.

„Nincs szükségem sikerre, úgyhogy nem is teszek érte”

Ez a negatív gondolat különösen veszélyes, mert intellektuális gondolatnak álcázza magát. Racionálisnak hangzik, hogy nincs szükségünk sok pénzre és sikerre a boldogsághoz, igaz? Félre ne értsétek, nem kell falat kaparva teperni a pénzért, de nem szabad beérni a középszerűvel, ha képesek lennénk egy jobb életszínvonal megteremtésére is. Igenis a maximumot kell kihozni magunkból, minden helyzetben.

„Már túl késő”

Azonnal verd ki a fejedből! Soha, semmihez sincs túl késő. Tudtad, hogy a KFC alapítója 49 évesen tökéletesítette a híres panír receptjét, hogy 65 évesen csinált belőle franchise-t, és hogy 74 évesen adta el a befektetőknek egy rakás pénzért? Sosem késő vállalkozni, sosem késő szerelembe esni, sosem késő újrakezdeni, mindegy, hogy a negatív gondolatok mit sugallnak.

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Így győzd le a negatív gondolatok támadását

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>