Ne ragadj benne egy rossz párkapcsolatban, merj lépni!

Ne ragadj benne egy rossz párkapcsolatban

Van egyfajta szabadság abban, ha 50 felett keresed a párod. Egy harmincas éveiben járó szingli nő már stresszel rajta, nehogy “elkéssen” a családalapítással. 50 felett azonban már ezen túl vagy, a gyerekek feltehetően ki is repültek, így nincs hova sietned. Bátran megteheted, hogy válogatsz és olyan férfi mellett állapodsz meg, aki igazi társad lehet. Mik lehetnek a piros jelzések egy rossz párkapcsolatban?

Jelek, hogy ideje fontolóra venned a szakítást

Ha egyikőtök bizonytalan a kapcsolatot illetően. Azért ne maradj a pároddal, mert nem akarsz egyedül lenni. Ha egy ideje már folyamatosan kétségeid vannak kettőtökkel kapcsolatban – vagy éppen rajta érzed ezt, itt az ideje átbeszélni a dolgokat. Előfordulhat, hogy már önmagában a nyílt kommunikáció segít, ha pedig nem, hát tudod, hogy lépned kell.

Ha másokhoz hasonlítgat téged. 50 felett jó eséllyel elvált férfiakkal akadsz össze, sokan pedig ilyenkorra komoly terhetek cipelnek. Az azonban feléd is rendkívül bántó, ha rendszeresen az exéhez hasonlít téged. Az első néhány alkalommal érdemes erre figyelmeztetned, de ha nem javul a helyzet, akár válóok is lehet.

Ha hiányzik a kommunikáció vagy az intimitás. Nincs ugyan tökéletes kapcsolat, de ha olyan fontos dolog hiányzik, ami az alapját adná egy párkapcsolatnak, akkor hosszú távon biztosan nem fog működni. A kommunikáció és az intimitás pedig pontosan ilyen. Itt is érvényes a fenti menetrend: abban az esetben, ha úgy érzed, hogy lehetne ezen változtatni, beszélj róla pároddal! Ezek után pedig már biztosan fogod tudni, hogy hogyan tovább.

Ha nem érzed, hogy értékelne téged nőként. Mindannyiunknak fontos, hogy éreztessék velünk: fontosak és értékesek vagyunk. Akkor tudsz igazán boldog és magabiztos lenni egy kapcsolatban, ha rendszeresen érzed ezt a párod részéről – más esetben viszont képes teljesen aláásni az önértékelésed. Ezért ha úgy érzed, hogy a jelenlegi párod nem tudja értékelni mindazt, ami te vagy, talán épp itt az ideje továbbállni és megtalálni azt, aki megadja ezt neked!

Ha érzelmileg megközelíthetetlen. Rengeteg férfira igaz, hogy akkora falat építenek fel maguk köré, amit szinte lehetetlen áthatolni. Így viszont nem is tudtok nyíltan beszélni az érzelmekről, de akár az is lehet, hogy kimutatni is képtelen őket.

Hogyan lépj ki egy rossz párkapcsolatból?

Sajnos attól még, hogy a hibákkal tisztában vagy, a szakítás nem lesz könnyebb. Legyél magaddal őszinte és szánj időt a gyógyulásra is. Korábbi cikkünk segítséget nyújthat ebben, olvasd el ezt is:

Segítünk, hogy jobban érezd magad szakítás után!

Forrás: WomenWorking