Ne félj búcsút inteni a mérgező családtagoknak sem!

A mérgező kapcsolatok felemésztenek
A mérgező kapcsolatok felemésztenek

Van, hogy betelik a pohár. Lehetnek olyan családtagjaink, akik mérgező hatásúak. Soha, senkit sem kéne az életünkben tartanunk, ha ő negatívan hat ránk, ha a vele ápolt viszonyunk csak felemészt, marcangol.

Ebbe bizony a családtagjaink is beleszámítanak, legyen szó bántalmazó szülőről vagy nárcisztikus testvérről. Jobb, ha nem tapasztjuk hozzájuk magunkat addig, amíg teljesen ki nem csinálnak minket. A mérgező kapcsolatokban a felismerés a legnehezebb. Összeszedtünk néhány intő jelet, melyekre mindenképpen oda kell figyelni.

Csak akkor beszélnek veled, ha szükségük van rád

Minden egészséges kapcsolat kölcsönös odaadást igényel. Ha valaki a családodban csak akkor keres, ha szüksége van rád, de te fordítva nem keresheted fel őt segítségért, könnyen lehet, hogy kihasználás áldozata vagy. Egy ilyen családtag nem tartja sokra a kapcsolatotokat.

Állandóan éltetik a drámát

Az állandó drámázásnak negatív hatása lehet az életünkre. Vannak emberek, akik a drámáért és az általa nyújtott adrenalinért élnek, ám állandó balhé-éhségükkel képesek a körülöttük lévők életét is tönkretenni. A fizikális és mentális jólétnek egyaránt szüksége van a nyugalomra, kiegyensúlyozottságra, ám a drámakirályok és drámakirálynők körében ezeket aligha találhatod meg.

Nem bízhatsz bennük

ad

Egy igazi családtagra akármilyen titkodat rábízhatod, hiszen ő tisztel és óv téged, minden percben vigyázni próbál rád. Könnyen lehet, hogy mérgező családtag van a környezetedben, ha a titkaid állandóan kiderülnek általa, és ha az érzéseidből viccet űz mások előtt.

Gyorsan ítélkeznek

Mindenki vét hibákat, mindenkinek szüksége van az építő kritikára is. Egy igazi családtag dolga mégis az, hogy a legkomolyabb hibák után se ítéljen el. Ha valaki rendszeresen a hibáidat hangsúlyozza, és azt érezteti veled, hogy rossz ember vagy, minden bizonnyal mérgező hatást gyakorol rád.

Manipulálnak

Egy mérgező kapcsolat legfontosabb intő jele a manipuláció. A manipulatív emberek rengeteg taktikát használnak, hogy elérjék, amit akarnak. Játszanak az elméddel, játszanak az érzéseiddel is, akármire képesek, csak hogy elérjék, amit akarnak.

Ints nekik búcsút!

Nem a te feladatod megváltoztatni őket vagy a gondolkodásukat. Ha valaki már évek óta mérgez téged, ő nagy eséllyel a jövőben is csak folytatni fogja pusztító viselkedését. Ismerd fel a jeleket, hogy elsétálhass abból, ami rosszat tesz neked. Mentálisan és fizikálisan is sokat sérülhetsz, ha mérgező kapcsolatban ragadsz.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

A torz anya-fia kapcsolat mérgező lehet

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>