A nátha megelőzéséhez adunk 4 hasznos tanácsot

A nátha a téli időszakban szinte kötelező elem
A nátha a téli időszakban szinte kötelező elem

Itt vagyunk a megfázásos szezon kellős közepén. Ez az időjárás rendkívül megterheli az immunrendszerünket, amely miatt így sokan lebetegszünk. A nátha egy roppant kellemetlen betegség, mert annyira nem tartjuk súlyosnak, hogy napokig otthon legyünk miatta, de így pontosan azt érjük el vele, hogy a környezetünkben élőket megfertőzzük. Ha pedig egyszer lebetegszünk, akkor szeretnénk minél hamarabb kigyógyulni belőle, és nem elkapni újra. Ennek érdekében érdemes megfogadnunk pár tanácsot. 

1. Testedzésre fel!

Elsőre talán nem is gondolnád, de a testedzés nagyban hozzájárul az immunrendszer állapotához. Amikor sportolunk, akkor felpezsdül a vérkeringés, amely így aktivizálja az immunrendszert is, és az nagyobb erővel lesz képes szembenézni a fertőzésekkel. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kezdj el maratont futni. A vizsgálatok szerint még a könnyű és mérsékelt testmozgás is segíthet megelőzni a betegségeket, beleértve a megfázást és az influenzát is.

2. Maradj jól hidratált!

Télen könnyebb hidratáltnak maradni, mint a nyári melegben, de pont ezért sokszor elfeledkezünk a megfelelő hidratálásról. Kutatások bizonyítják, hogy az emberek közel 75 százaléka szenved krónikus dehidratáltságban, amely így gyengíti az immunrendszert és lassabb gyógyuláshoz vezet.

3. Fogyassz gyógyteákat!

Az előbb említett dehidratálást nagyban elősegítheti, valamint a hideg téli napokon jól is esik átmelegíteni magunkat egy meleg teával. Azonban a gyógyteáknak az immunrendszerre nézve is számtalan pozitív hatása van. A kamilla, a gyömbér, a csalán, a hársfavirág és a kakukkfű mind előnyösen hat a szervezetünkre a fertőzésekkel szemben. Egy kis mézzel ízesítve pedig még többet tehetünk a megfázás ellen.

4. Tartsd be a higiénia általános szabályait!

Egyértelműnek tűnhet, mégis sokan elfeledkezünk a kézmosás fontosságáról. Pedig ez az elsődleges forrás a baktériumok és vírusok átadásának. Mivel sokszor nincs lehetőségünk az állandó kézmosásra, ezért célszerű venni egy hordozható kézfertőtlenítőt és fertőtlenítő kendőt, amelyet mindig magadnál tartasz. Próbáld meg elkerülni az arc részeinek megérintését, ugyanis ilyenkor észre se vesszük, hogy a potenciálisan veszélyes kórokozókat bejuttatjuk a szervezetünkbe.

Ne felejtsd el, hogy ezek a tippek a már meglévő betegség esetén is gyorsíthatják a gyógyulást!

(H.N.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>