Na, most már tényleg eljött a szakítás ideje!

Ha a szakítás ideje eljön, meg kell tennünk!
Ha a szakítás ideje eljön, lépnünk kell!

Szeretünk a végsőkig kitartani, gyakran úgy kapaszkodunk az utolsó reménysugarakba, mint kisgyerekek a mászóka fokaiba. Márpedig van egy-két jel, ami egyértelművé teszi, ha eljött a szakítás ideje. Ha tetszik, ha nem, olykor az egyetlen jó megoldás egy fegyelmezett hátraarc.

Érzelmileg kimerültél

Megérett a szakítás, ha azt érzed, hogy érzelmileg teljesen nullán áll a mutatód. Ha úgy véled, nem maradt már semmid, amit adhatnál, ha kimerültél és lemerültél egyszerre, akkor talán be kell látnod, hogy itt a vége.

Bármikor egy konfliktus közepén találhatod magadat

Úgy érzed, lábujjhegyen kell járkálnod a partnered közelében, nehogy hirtelen újra egy veszekedés kellős közepén találd magadat. Akármivel aktiválhatod a konfliktust, egy szóval vagy egy ártatlan mozdulattal. Kimerítő, ha állandóan vigyázban állsz.

Már csak te ölsz bele energiát

Ha úgy érzed, te vagy az egyetlen, aki erőfeszítéseket tesz azért, hogy összetartsa a kapcsolatot, akkor lehet, hogy ez a hajó már rég elúszott. Egy párkapcsolat közös munkát igényel, egymagad nem mentheted meg azt.

A múltban ragadtál

ad

Állandóan csak arra gondolsz, milyen szép volt minden régen. Nem akarod elfogadni, hogy ami volt, elmúlt, és hogy egyedül a jelen számít igazán. A régi szép emlékeket dédelgeted, minden erőddel kapaszkodsz beléjük, pedig ideje lenne belátnod, hogy azok már nincsenek veled.

Úgy érzed, kaphatnál többet is

A fejedben dédelgetett ideálhoz közel sem ér fel a jelenlegi partnered, mégis kitartasz mellette, mert kényelmes, mert biztonságos, mert ő ott van. Hibát követsz el, ha leadsz az igényeidből. Ha ott motoszkál a fejedben a gondolat, hogy neked nála több és jobb jár, akkor bizonyára igazad is van.  Hidd el, a szakítás nem is olyan ijesztő, mint gondolod!

Nincs bennetek semmi közös

Még ha a kémia működik is köztetek az ágyban, a randevúk mégis kínosan telnek, mert nem sok közös témátok akad. A jövőképetek is teljesen eltér, és egymás barátaival sem igazán találjátok meg a közös hangot. Hidd el, ez bizony nem jó!

Már arra sem emlékszel, mikor voltál utoljára boldog

Miért felejtjük el, hogy a szerelemnek, a párkapcsolatnak a boldogságról kellene szólnia? Ha már a napját sem tudod annak, amikor utoljára boldog voltál, nagy eséllyel nem a jó párkapcsolatban csücsülsz.

Kimondatlan keserűség

Képtelenek vagytok túllépni a múlt hibáin, a múltbéli sérelmeiteken. A frusztráció állandó tényezője a kapcsolatotoknak, így képtelenek vagytok egyről a kettőre lépni.

Állandóan hitegeted magadat

Ha megállás nélkül azt magyarázod be magadnak, hogy a dolgok majd jóra fordulnak, de valójában nem történik semmi sem, lehet, hogy itt a szakítás ideje. Reménykedsz, hogy majd megváltozik, majd összeszedi magát, majd jobban odafigyel rád, a jövő viszont sosem jön el. Ne pazarold el az egész életedet!

(M.F.) A cikk forrása itt >>

El kell fogadnod, ha nem te vagy a nagy ő!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>