A munkahelyváltás sosem könnyű, segítünk eligazodni

Munkahelyváltás
Munkahelyváltás 50 fölött

Sok év munkatapasztalattal a hátunk mögött, kellő elszántsággal a tarsolyunkban vajon mi vár ránk, ha úgy döntünk, hogy munkahelyet, esetleg munkaterületet váltunk ötven felett? 

Újratervezés 2.0

Hiába jellemző több területen az esetleges munkaerőhiány, mégis, ha egy állásinterjún egy ötvenen túli vagy egy fiatalabb szakember közül kell választania egy munkaadónak, az esetek többségében az utóbbi mellett dönt. Ez a tendencia ugyanannyira jellemző Budapesten, Párizsban vagy Los Angelesben.

A cégeknek a munkaerő jár a legnagyobb költségkiadással, így kétszer is meggondolják, kit vegyenek fel.

Azért választják a fiatalabb kollégákat, mert ők várhatóan tovább maradnak a vállalatnál, így jobban megéri őket alkalmazni.

Erősségeim, gyengeségeim

Akár saját elhatározásból váltunk meg a munkahelyünktől, akár nem, érdemes ezt az élet nyújtotta szünetet kihasználni. Fontos időt hagyni arra, hogy mélyebben megvizsgáljuk a helyzetünket, összegezzük eddigi élet-és munkatapasztalatainkat. Nem kell félelemből elvállalni az első adandó posztot, mert egyáltalán nem biztos, hogy az lesz a nekünk legmegfelelőbb munka. Ha valaki elvesztette a munkahelyét, először a megbillent önbizalmát kell rendbe tennie. Fontos egy Erősségeim/Gyengeségeim lista elkészítése, mert papíron látva egyértelműen kitűnik, hogy számtalan olyan pozitív tulajdonságunk vagy élethelyzetünk van, amit örömmel vesznek a munkaadók.

Egy ötvenes munkavállaló például magabiztosabb, sok tapasztalattal és erős szakmai tudással rendelkezik.

Ha a gyermekei már nagyobbak, vagy felnőttek, akkor jóval kevesebbet hiányzik a munkahelyéről.

Lényeges a számítástechnikai ismereteket is fejleszteni, mert erre a rugalmasságra a mai piacon nagy szükség van. Valamint újraírni az önéletrajzot, a lényeget kiemelve (maximum két oldalban), a legfontosabb munkatapasztalatokat felsorolva. Ezeknek a kifejtésére, részletesebb megismertetésére több lehetőség van a személyes interjún.

Rejtett piacok, rejtett értékek

A betöltendő állások több, mint 40 százalékát teszik ki a rejtett álláslehetőségek, amelyeket sehol nem hirdettek meg. Itt szeretnék visszautalni a már említett egyéni összegzésre. Ha tudjuk, hogy melyek az erősségeink, mik a prioritásaink, és mit szeretnénk a továbbiakban elérni a szakmai életünkben, akkor célirányosabban tudunk keresni a munkaerő piacon. A szaklapokat olvasva és figyelve a szakterületünkön bekövetkező változásokat felfedezhetünk egy–egy, még meg sem hirdetett lehetőséget. Egy spontán benyújtott pályázatnál kiemelhetjük saját erősségeinket, megfogalmazhatjuk saját ambíciónkat, amely lehet, hogy meggyőzőbb a munkaadó számára, mint az a törekvés, hogy mindenáron bebizonyítsuk, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak egy meghirdetett pozíció betöltésére.

Fontos még tudatosan használni azt a kapcsolati hálót is, amit az eddigi évtizedek során kialakítottunk.

A régi kliensek, munkaadók, munkatársak, de a családi vagy baráti kapcsolatok is mind a segítségünkre lehetnek ebben az időszakban. Ha megosztjuk velük a terveinket, elküldjük nekik az önéletrajzunkat, számíthatunk arra, hogy az ismerősök segítségével spontán módon hamarabb megtaláljuk álmaink állását.

Ha esetleg teljesen más területen szeretnénk elhelyezkedni, mint ahol eddig dolgoztunk, nagyon sokat számít a már említett Erősségek/Gyengeségek lista elkészítése. Több évtizedes élet-és munkatapasztalattal a hátunk mögött, az összegzés segítségével megtalálhatjuk a közös pontokat a régi és az új munkaterületünk között, és kiemelhetjük azokat a képességeket és tapasztalatokat, amelyek segíteni tudnak az új terület meghódításában.

Felkészülés az interjúra

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az álláskeresés legfontosabb állomása a személyes találkozó. Érdemes a lehető legjobban felkészülni, akár olyan módszerrel is, hogy felveszünk videóra egy szimulált állásinterjút. Egy videófelvétel alapján ki tudjuk elemezni saját viselkedésünket: a hanghordozástól kezdve, a testbeszéden keresztül a meggyőző erőig, minden mozzanatot ízekre szedhetünk. Ezáltal is növelni tudjuk a magabiztosságunkat, így sokkal meggyőzőbbek lehetünk a személyes találkozás alkalmával.

Egyetlen adottságtól nem szabad félni az állásinterjú során, ez pedig a korunk.

Ha maga az álláskereső az, aki ettől való félelmében blokkolja magát, azt a munkaadó megérzi és így kialakulhat egy ördögi kör. Érdemes inkább hangsúlyozni a rugalmasságunkat, a változásra való képességünket, azt, hogy készek vagyunk új területeken megmérettetni magunkat, továbbképzéseken csiszolni tudásunkat. A másik fél megérzi, ha készek vagyunk elébe menni az új kihívásoknak és nem félünk a változásoktól. De miért is félnénk? A mai ötvenesek sokkal több változáson mentek keresztül a karrierjük alatt, mint az előző generációk képviselői, így joggal említhetik az erősségeik között a rugalmasságot és a sokszínűséget. Ha eljött a váltás ideje, érdemes belevágni  a nagy kalandba: a kellő önbizalom és a hitelesség a siker kulcsa.

Manga-Zoltán Zsófia