Műanyagmentes élet: kezdd a fürdőszobával!

A műanyagmentes élet hamarosan szükségszerű lesz
A műanyagmentes élet hamarosan szükségszerű lesz

Egyetlen háztartás naponta akár két kilogramm szemetet is termelhet. A hulladék nagy része műanyag, ami végül a tengerben vagy szeméttelepeken végzi. Ennek következtében évente egymillió tengeri madár és százezer emlős pusztul el. Hogyan vethetünk véget mindennek?

A műanyagmentes élet rengeteget segíthet Földünk megóvásában. Bonyolultnak tűnik, pedig mindenre létezik alternatíva! Megmutatjuk, mire cseréld le fürdőszobai kellékeidet, hogy teljes, műanyagmentes életet élhess!

Zuhanyfüggöny

Cseréld le műanyag zuhanyfüggönyöd kenderből vagy zsákvászonból készült függönyre! Elsőre furcsa lehet, de mindkettő vízálló és tartós megoldás, méghozzá káros anyagok nélkül. A műanyagmentes élet bevezetésével a PVC által kibocsátott üvegházhatású gázok képződését is csökkentheted. Csakúgy, mint a zuhanyfüggönyből felszabaduló metángázt.

Sampon és balzsam

A műanyagmentes élet egyik első kritériuma a csomagolások elhagyása. Szerencsére a hajápolási szereknél erre több megoldás is létezik. Készíthetsz sampont házilag, balzsam helyett pedig használhatsz üvegben árusított kókusz vagy argán olajat is. Több cég gyárt már szilárd sampont és balzsamot, amihez nincs szükség csomagolásra és tovább is tart, mint a flakonos versenytársak.

Szappan

Kézmosáshoz – és tusfürdő helyett – válassz szappant! Természetesen szigorúan olyat, amit újrahasznosított papír csomagolásban árulnak, nem műanyagban.

Fürdőszivacs és sarokreszelő

A műanyagmentes élet nem jelent egyet a komfortról való lemondással. Ugyanúgy élvezheted a fürdőszivacs nyújtotta kényelmet, csak műanyag helyett válts bambuszból készült kefére! Antibakteriális és még tovább is tart. A sarokreszelőnek pedig szerezz be habkövet!

Szájápolás

Évente több millió fogkefe és fogkrémes tubus landol a szeméttelepeken. Ezt elkerülendő, műanyagmentes életed során használj inkább bambusz fogkefét és házi készítésű fogkrémet!

Borotva

Az eldobható borotvák nem csak szennyezik a környezetet, de nem is bírják túl sokáig. Ennek szellemében egy rozsdamentes acél borotva ésszerű befektetés, hiszen jobb minőségű és tartósabb is.

Dezodor

Olvasd el cikkünket, hogyan készíthetsz dezodort házilag, mindenféle műanyag és vegyszer felhasználása nélkül!

Elég a vegyszerekből, készíts dezodort házilag!

Testápoló

A kókuszolaj a bolti testápolók környezetbarát változata. A műanyagmentes élet számtalan pillanatában jól jöhet az üvegben tárolt kókuszolaj, hiszen a smink eltávolítására vagy balzsam helyett is használhatod.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Műanyagmentes Július: kerüld az egyszer használatos műanyag tárgyakat!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>