Motivációs idézetek a faladra, hogy elérd céljaid!

A motivációs idézetek segítenek, hogy kitarts céljaid elérése érdekében

Az új elején mindig új célokat tűzünk ki magunk elé, amiket el szeretnénk érni. Az újévi fogadalmak nagy része idővel azonban a kukában landol, pedig a célok eléréséhez csak kitartásra van szükség. Ha eddig nem is hittél a motivációs idézetek erejében, tegyél egy próbát! Írd fel valahova kedvenc motivációs idézeteid – olyan helyet keress, amit nap mint nap látsz – és meglátod, eleget olvasgatva valóban erőre lelsz tőlük. Segítségképp összeszedtünk néhány idézetet az életről, a munkáról és az önértékelésről.

Kezdjük Carol Burnett örök igazságával, amire mindig szükséged lesz, ha új célt tűzöl ki magadnak:

“Csak te változtathatod meg az életed. Senki nem teheti meg helyetted!”

Akár karrierváltás jár a fejedben, akár új nyelvet tanulnál, új sportba kezdenél vagy épp nyakadba vennéd a világot egy hátizsákkal, jussanak eszedbe C.S. Lewis szavai:

“Soha nem lehetsz túl idős ahhoz, hogy új célt tűzz ki vagy új álmot álmodj meg magadnak.”

ad

Ha azért nem mersz belekezdeni valami újba, mert azt gondolod, úgyse vagy rá képes, gondold újra! Kitartásod és elhatározásod sokkal messzebbre visz, mint gondolnád!

“Az erős lélek, ha cél van mögötte, megacélosítja a gyenge testet”.

Mark Twain

“Ha mindazt megtennénk, amire képesek vagyunk, szó szerint magunkat is elkápráztathatnánk”. – Thomas Alva Edison

Az első és legfontosabb tehát, hogy higgy magadban. A második pedig, hogy légy kitartó a kudarcok ellenére is. Akármi is legyen az, amire igazán vágysz, számolj vele, hogy a célodhoz vezető úton találkozni fogsz akadályokkal. Hibázni fogsz, talán el is buksz – ekkor jussanak eszedbe a következő motivációs idézetek:

“A pesszimista minden lehetőségben a nehézséget látja. Az optimista minden nehézségben a lehetőséget”. – Winston Churchill

“A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz”. – Elbert Hubbard

Utadon haladva lesznek olyan napok is, amikor úgy érzed, semmi nem jön össze. Amikor egyetlen jó ötleted sincs a munkában vagy minden erőd ellenére sem tudod rávenni magad, hogy edzeni menj. Ilyenkor se szomorodj el, használd a nap hátralevő részét pihenésre és határozd el magad, hogy másnap jobban fog menni!

“Az új nappal új erő és új gondolatok is jönnek”.

Eleanor Roosevelt

50 felett sokan félnek a változásoktól és inkább belenyugszanak helyzetükbe akár annak árán is, hogy emiatt boldogtalanok lesznek. Pedig most kell csak igazán tenned céljaidért, ha eddig nem tudtad megvalósítani őket. Reméljük, hogy a fenti motivációs idézetek segítenek újból megtalálnod az ösztönzést, amire szükséged van!

A pozitív pszichológia segít, hogy teljes, boldog életed legyen