Most komolyan gondold végig: tiszteled te saját magadat?

Az erős önbecsülés fél siker az életben
Az erős önbecsülés fél siker az életben

Az önbecsülés azt jelenti, hogy magabiztos vagy, hiszel magadban, és a legjobbat akarod kihozni magadból. Sajnos sokan eljutnak arra a pontra, ahol ezekből már egyiket sem gyakorolják. Az élet túl sokszor gáncsolta el őket, vagy mások rúgtak beléjük számtalanszor. Ha az önbecsülésed már múlóban van, azonnal változtatni kell. Segítünk, hogy felismerhesd az intő jeleket.

Nem helyezed magadat előtérbe

Akárhogy is legyen, a saját életed az első. Ha te magad nem vagy rendben, másokon sem segíthetsz. Magaddal kell jóban lenned, magad miatt kell erősnek lenned, és csak ezután lehetsz majd ott másoknak is. Figyelj oda magadra, ennyivel tartozol annak, aki vagy!

Mindenkinek megbocsátasz

Gyönyörű dolog a megbocsátás, de elég abból, hogy elviseled, akárki beléd rúgjon. Nem vagy te egy elgázolt kismacska, aki szó nélkül tűri, hogy egyre több és több autó hajtson át rajta. Tudom, ez most nagyon morbid és nyers, de így talán hozzád is eljut az üzenet, és végre megérted, hogy nem lehetsz egy életen át mások bokszzsákja.

Nem válogatod meg az ismerőseidet

Olyanokkal is ápolod a kapcsolatot, akik nem méltók sem az idődre, sem a figyelmedre, sem pedig a szeretetedre. Nem érdekel, ki mennyire ránt a mélybe, te nem válogatsz az ismerőseid között. Nem azokkal lógsz, akik építenek, akik mellett a legjobb verziód lehetsz. Az önbecsülésedet ezzel nyírod ki a legjobban.

Túl fontos neked mások véleménye

ad

Minden, amit teszel, mások miatt van. Együtt vagy valakivel, mert a barátaid jónak találják, elvállalod a munkát, mert mások jó ötletnek tartják, megszakítod a kapcsolatot olyanokkal, akikkel a környezeted azt mondja, szakítsd meg. Semmit sem magadért teszel, egy döntést sem vagy képes magad meghozni. Mások véleménye irányít téged, és így persze búcsút inthetsz az önbecsülésednek.

Nem szállsz szembe senkivel

Ahelyett, hogy kikérnéd magadnak, ha valaki megbánt vagy sérteget, inkább bólogatós kutyaként elfogadod azt. Nem állsz ki magadért, nem csapsz oda az asztalra. Eléred, hogy mások se tiszteljenek, és ennek hátterében nem áll más, mint a magad felé érzett tiszteletnek a teljes hiánya.

Hagyod, hogy manipuláljanak

Tűrsz és tűrsz, akárki akármit megtehet veled. Hidd el, felismerte ezt a környezeted is, azért rugdalnak a földön, mert tudják, hogy nem fogsz onnan felállni és nem ütsz vissza. Elég ebből! Állj ki végre magadért, és ne hagyd, hogy akárki akármit megtehessen veled!

Másoktól várod a megváltást

Ahelyett, hogy hinnél magadban és az erődben, másoktól várod azt, hogy jobbá tegyék az életedet. Miért hiszed, hogy másoknak nagyobb érdeke, hogy kimaxold az életedet, mint neked? Te vagy a kulcs, miért nem látod be végre?

Mihályi Fruzsina

A tartós önbizalom neked sem elérhetetlen

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>