Módszerek, amelyekkel a fehér fogak 50 felett is azok maradnak

A fehér fogak 50 felett is megmaradhatnak
A fehér fogak 50 felett is megmaradhatnak

Az öregedés egyik velejárója gyöngyházfényű mosolyunk elvesztése. Fogaink egyre sárgulnak, és úgy hisszük, nem tehetünk ellene semmit. Pedig számos trükk létezik a fehér fogak megtartására! Olvass tovább és tudd meg, mi a titka, hogy a fehér fogak 50 felett is csillogók maradjanak!

Edd fehérre magad!

A kemény és ropogós ételek evés közben tisztítják a fogakat. Az alma természetes fogkefeként ismert, de a nyers répa és a zellerszár is segít eltávolítani a fogakon maradt baktériumokat. Étkezés végén érdemes elropogtatni egyiküket, amennyiben nincs lehetőséged fogat mosni. A fehér fogak előfeltétele ugyanis a tiszta és higiénikus száj.

Kell a kalcium!

Minél kevésbé károsodott fogzománcunk, annál kisebb az esély az elszíneződésre. A fehér fogak megtartásához együnk sajtot! A sajt felgyorsítja a savak semlegesítését és az ásványi anyagok pótlását. Ezen kívül magas a kalcium tartalma, tehát erősíti a csontokat és a fogakat.

Öblítsd le a maradékot!

A víz nem csak szervezetünk általános jólléte miatt létfontosságú, de a fehér fogak megtartása miatt is. A víz ugyanis természetes tisztítószer, ami segít leöblíteni a szájunkban maradt baktériumokat. Menj biztosra és minden étkezés után igyál egy pohár vizet!

Semlegesítsd a savakat!

A fehér fogak igazi mentőöve a rágógumi. Eltávolítja a törmeléket, miközben nyálat termel, ami semlegesíti a szájunkban képződő savakat. Válassz cukormentes rágógumit, akár fogfehérítő hatással!

Sikáld fehérre!

A fogkeféd szintén nagy szerepet játszik a fehér fogak elérésében. Ehhez azonban fontos, hogy rendszeresen, két-három havonta cseréld ki a fogkeféd fejét! Különben csak a bacikát sikálod ide-oda.

Selyem a fogaknak

Ahhoz, hogy a fehér fogak ragyogóak maradjanak, minden oldalról gondoskodni kell róluk. Azaz ott is, ahol egyébként takarásban lennének. A fogak közötti elszíneződés az egész mosolyunkat elronthatja, ezért nem éri meg kockáztatni. Használj fogselymet hetente többször, így a fogak és az íny biztonságát is garantálod.

Nem csak a ruhából nehéz kimosni

Ahogy egyes ételek segítenek a fehér fogak megtartásában, úgy olyanok is akadnak, amik ellentétes hatást váltanak ki. A kávé, a vörösbor és a balzsamecet mind elszíneződést okoznak. Amennyiben nem tudsz nekik ellenállni, fogyasztás után dönts le egy pohár vizet, hogy minimalizáld a károkat!

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

A kellemetlen szájszag komolyabb betegséget is jelezhet

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>