Mivel pusztíthatjuk módszeresen egy férfi egóját?

A férfi ego nagyon sérülékeny
A férfi ego nagyon sérülékeny

Kedves Lányok, Nők, Hölgyek és Asszonyok! A férfi ego olyan, mint egy kristálypohár, egy porcelán csésze, vagy mint egy tyúk friss tojása. Ergo: hihetetlenül törékeny és sérülékeny, nagyon könnyű megsebezni. Márpedig ha egyszer nyomot hagyunk rajta, a férfi valószínűleg sosem áll majd úgy hozzánk, ahogyan azt eleinte tette.

A férfi ego törődést igényel

A férfi ego, akárcsak egy édes kutyakölyök, simogatást és törődést igényel. Ki kell szolgálnunk az igényeit, az égig kell magasztalnunk, és egy percre sem szabad beletipornunk a jó érzésébe. A férfi egóra állandóan oda kell figyelnünk, a közelében állandóan higgadtnak kell maradnunk, még akkor is, ha olykor legszívesebben egy konyhakéssel döfködnénk azt halálra.

Most nézzük meg, mikkel is rombolhatjuk egy férfi egóját, mik azok, amiktől óvakodnunk kell.

Nem hallgatjuk végig őket

Legyen szó épp a futballról vagy a politikáról, esetleg az unalmas munkájukról: egy férfire mindig figyelni kell. Mindegy, mit mond, nekünk hallgatnunk kell őt, és reagálnunk is kell a hallottakra. Érzékenyen kezelik, ha üres fülekre találnak, ha bárkin azt látják, hogy untatják, elkönyvelik őt az egójuk rombolójának.

Nem kezdeményezzük a szexet

ad

A férfi ego igényli, hogy közeledjenek hozzá, igényli, hogy vágyjanak a férfiasságára. Nagyon hamar megunják, ha egyedül ők kezdeményezik az együttléteket, főleg, ha többször visszautasítják őket. Nem arra vágynak, hogy szívességből vagy muszájból legyünk velük, hanem arra, hogy mi is szenvedélyesen akarjuk őket.

Kiemeljük, ha valamiben nem jók

Tökéletes férfi nincsen, a férfi ego viszont ebben nem hisz. Nekünk észben kell tartanunk ezt, és nem szabad kihangsúlyoznunk a partnerünk hibáit. Amint a gyengeségein kezdünk lovagolni, apró darabokra zúzzuk az önbecsülését. Ő pedig nem fogja elfelejteni, hogy mi voltunk azok, akik a béka feneke alá juttattuk az önbizalmát.

Nem törődünk velük

Törődni kell a lelki világukkal, a problémáikkal, a démonjaikkal, a gondolataikkal. Nem véletlenül mondják azt, hogy végső soron egy férj sem más, mint egy plusz gyerek. Ha nem kapnak törődést, pusztul az egójuk, és bizony minket tesznek majd érte felelőssé. Mi leszünk a figyelmetlenek, mi leszünk a nemtörődöm személyiségek. Hogyne, ki mást is hibáztatnának?

Valamiben jobbak vagyunk náluk

A legjobbat a végére hagytam. Szomorú, de a férfi egóra az egyik legnagyobb veszélyt maga az intelligencia jelenti. Egy tehetséges, okos és sikeres nőnél jobban bizony kevés dolog öli meg a férfi egóját. Ha akarjuk, ha nem, ha tetszik nekünk, ha nem, jobbak akarnak lenni nálunk, mert ettől érzik magukat igazán férfinak. Elrettentik őket a valamire való nők, hiszen mellettük kevesebbnek érzik magukat. Nem véletlen hát, hogy leggyakrabban az intelligens nők azok, akik nem találnak párt maguknak. Fontos, hogy helyén kezeljük az intelligenciánkat, és sose éreztessük velük, hogy az veszélyeztetné őket, vagy emiatt esetleg mi kevesebbeknek tartjuk őket.

Akkor hát mi a teendőnk?

Joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy akkor most azt várják-e el tőlünk, hogy csendben nyeljünk és tűrjünk? Azt, hogy legyünk kevesebbek, legyünk alárendeltek, és helyezzük teljesen háttérbe a saját igényeinket? Bárcsak szolgálhatnék válaszokkal! De sajnos, azt hiszem, a férfi ego működési hibáinak ellenszerét még nem találták fel.

Mihályi Fruzsina

Végül minden férfi megbánja, ha elengedett egy törődő nőt

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>