Mivel foglalkozik az asztrológia?

Asztrológia

Az asztrológia nagyon ősi tudomány. Már az ókorban is észrevették, hogy a születési dátum befolyásolhatja a sorsunkat.

Ha az embereket ugyanaz a bolygó befolyásolja, a karakterük hasonló lehet. A különböző kultúráknak megvannak a sajátosságai és a horoszkóp típusai, de ma már csak a legnépszerűbb és univerzális változatok maradtak meg.

Mi is az a horoszkóp? 

Az év során a Nap látható mozgást végez, és az égi szféra nagy körét (az ekliptikát) alkotja. A Földet minden időintervallumban bizonyos égitestek befolyásolják. 

Horoszkóp – a Nap, a Hold és más bolygók helyzetének feltérképezése az ekliptikán egy adott időpontban. 

ad

Érdekes, hogy az ókori asztrológusok más jelentést adtak ennek a szónak. Az ókori Görögországban a horoszkópot bizonyos jelnek nevezték az ekliptika emelkedő jelével kapcsolatban.

Hogyan készítik elő az asztrológusok jóslataikat?

A horoszkópot nem csak egy személy sorsára vagy egy következő időszakra vonatkozóan lehet összeállítani. Segítségével bizonyos pontossággal megjósolható egy esemény sikere.

Elég, ha ismerjük a földrajzi koordinátákat és az esemény időpontját.

Horoszkóp – az égitestek egyfajta vetülete egy adott helyen és időintervallumban. De a hagyományos koordináták helyett az objektum ekliptikai hosszúságát szokás figyelembe venni.

Ezt az értéket szögfokban fejezzük ki. Az ekliptikát általában egy állatövi körre osztják, amely meghatározott szektorokra van osztva. Ezek a telkek tizenkét részből állnak, és mindegyiknek harminc foka van. 

Most pedig vizsgáljuk meg közelebbről a horoszkóp néhány típusát

1. Csillagjegyek 

A modern zodiákus kört Alan Leo angol asztrológus tervezte, egyszerűsítette és vezette be a 20. század legelején. Eleinte egyénileg készített horoszkópokat, de a rendelések nagy száma miatt kénytelen volt saját számításokat hozni a rövidített típusokra. 

Kiderült, hogy mindannyian szeretjük használni a mai napig. A csillagjegy a Nap hatására orientálódik a horoszkóp megszületésével kapcsolatban. Évente összesen 12 fő csillagjegy váltja egymást, de nem a hónap elejétől kezdődően, hanem a huszadikától váltja fel az előzőt.

2. Kínai horoszkóp 

Ha évenként nézzük a horoszkóp típusait, a mai napig a legnépszerűbb információforrás a keleti naptár. 

A kínai horoszkóp a Szaturnusz, a Jupiter és a Hold csillagászati ​​ritmusának hatására összpontosít, és tizenkét éves ciklusokra oszlik. Az asztrológusok összefoglaló előrejelzést készítenek mind a tizenkét jegyre.

3. Őszinte horoszkóp

Ennek a horoszkópnak meg kell határoznia a két téma kompatibilitását. Gyakran használják házassági partner kiválasztásakor.

4. Numerikus horoszkóp

A modern tudomány univerzális, magába szívja a legjobb tudósok és gondolkodók valaha alkotott legjobbjait. 

Ma már több egyszerűsített horoszkóp létezik. A különböző típusú matematikai számítások lehetővé teszik egy személy sorsának felismerését egy numerikus és alfabetikus kódon keresztül. 

A numerológiai horoszkóp alapjául szolgáló legnépszerűbb módszer a Pitagorasz-tétel. Érdekes, hogy ez rendkívül ókori görög matematikus minden másról szólt, és misztikus.

Kiemelt kép forrása: Pexels