Mitől boldog egy házaspár?

Egy boldog házaspár titka a kiegyensúlyozott házasság
Egy boldog házaspár titka a kiegyensúlyozott házasság

Egyetlen párkapcsolat sem egyszerű, idővel mindenki akadályokba ütközik. Nincs olyan házasság, mely tökéletesen működne, de ha betartunk egy-két fontos szabályt, megközelítőleg hibátlanná varázsolhatjuk kapcsolatunkat. Lássuk, mit tesznek a boldog házaspárok!

Hálát adnak

Hálásak mindennap a másikért, a kapcsolatukért, a boldogságukért. Hálát adnak amiatt, hogy van ki mellett felébredniük, és van kivel megosztaniuk az életüket. Tisztában vannak vele, hogy az élet nem fenékig tejfel, de partnerükkel az oldalukon magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak.

Megbocsátanak és felejtenek

Egy jó házasságban elengedhetetlen a megbocsátás. A felek elfogadják, hogy az emberi faj hibázik, de hajlandóak második esélyt adni párjuknak. Nem csupán megbocsátanak, de felejtenek is. Nem róják föl a múltbeli sérelmeiket újra és újra, nem csámcsognak azon, amit már nem lehet meg nem történtté tenni. A jövőre fókuszálnak és bíznak szerelmükben.

Egymás szurkolói

A boldog házasok belátják, hogy a tökéletes nem létezik. Idővel kiütköznek a másik negatív tulajdonságai, de ők akkor sem adják fel meglátni egymásban a jót. Támogatják párjukat, hogy a maximumot hozzák ki magukból, és hogy a legjobb énjüket mutathassák a külvilág felé.

Reálisak

ad

Nem állítják lehetetlen elvárások elé egymást, nem hisznek az örökké tartó rózsaszín ködben, és nem is maximalisták. Megállás nélkül dolgoznak a kapcsolatukon, de nem várják el a lehetetlent.

Bíznak egymásban

Egy jó házasság a párunkba és magunkba fektetett bizalomról szól. Ha a felek megfelelő önbizalommal rendelkeznek, nem aggódnak azon állandóan, hogy párjuk félrelép. A működni képes házaspárok egyénenként is hisznek magukban és tartják magukat annyira, hogy ne aggodalmaskodjanak azon, hogy esetleg elhagyják őket. Persze ezért mindennap tesznek is.

Beszélgetnek

Nem csak a bevásárló listáról vagy az esti tévéműsorról, de a mélyebb témákról is beszélgetnek. Állandóan, évek múltán is. Megosztják egymással nézeteiket, együtt filozofálgatnak és spekulálnak, hosszas eszmecserékbe bonyolódnak. Képesek kommunikálni akárhol és akármiről.

Elfogadják a különbségeiket

Az emberek különböznek, a különbségek pedig előnnyé kovácsolhatóak. Egy boldog házasság erőforrásként használja a benne szereplők eltéréseit, nem pedig a lehetséges konfliktusok gyökereként tekint rájuk.

Sosem ülnek karba tett kézzel

Sosem dőlnek hátra és sosem gondolják, hogy a házasságuk most már „készen van”. Tudják, hogy egy életen át kell dolgozniuk rajta, hogy sose laposodjon el. Tisztában vannak vele, hogy örökké becsülniük, tisztelniük, szeretniük kell egymást, fenn kell tartaniuk a másik érdeklődését, meg kell lepniük egymást, és mindennap újra és újra meg kell hódítaniuk párjuk szívét.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A monogám házasság 10 titkos összetevője

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>