Mit viseljek és mit ne az idei ünnepeken?

Egy céges karácsony például egészen más öltözetet kíván, mint egy családi összejövetel
Egy céges karácsony például egészen más öltözetet kíván, mint egy családi összejövetel

Jönnek az ünnepek, tele kötelező programokkal. Céges karácsony, családlátogatás, szilveszteri buli és még sorolhatnánk. Örülünk a közös programoknak, de közben egyre több kérdés gyötör minket: mégis, mit viseljünk? És mi az, ami jobb, ha eszembe se jut? Létezik olyan, hogy céges karácsony dress-code? Az ilyen és ehhez hasonló dilemmák leküzdésére állítottuk össze cikkünket a karácsonyi divatszabályokról!

Csillám és flitter

Minden ünnepi öltözetet feldob egy kis csillám és flitter. Habár felcsillant a szemünk a hír hallatán, igyekezzünk nem elvakítani mindenkit a közelünkben. Anélkül is állhatsz a céges karácsony központjában, hogy te magad lennél a villogó dekoráció. Tehát csak csínján a csillámmal! Ahelyett, hogy tetőtől talpig flitterbe burkolnád magad, válassz egy elegáns fekete flitteres ceruzaszoknyát. Blézerrel a céges karácsonyra is tökéletes, magassarkúval pedig az éjszakában is megállja a helyét.

Nagyestélyi

A karácsony fontos ünnep, de nem kell túlgondolni. Az üzenete az, hogy szeressük egymást, nem az, hogy felvágjunk mások előtt. A nagyestélyit tartsd meg nyugodtan a báli szezonra, helyette válassz inkább visszafogott, mégis ünnepi darabokat. Egy sötétpiros kimonó ruha például a céges karácsony és a családi vacsora sztárja is lehet egyszerre.

Jelmez

A jelmezek helye a bevásárlóközpontok télapó találkozóján van. Nehogy eszedbe jusson a céges karácsonyi vacsorán krampusznak öltözve megjelenni! Vésd az eszedbe: nincs rénszarvas agancs és mikulás sapka, sőt egyszerre csak egy ünnepi szín viselése megengedett. Tehát a piros és zöld együtt tiltólistás, és az arannyal, ezüsttel is csak finoman! Ugyanakkor egy mélyzöld selyem ing csodásan állhat egy fekete nadrággal.

Smink

Elhisszük, hogy szeretnél ragyogni, de a valódi fény belülről árad, nem a több réteg bronzosítóból. Tehát ahelyett, hogy egyszerre próbálnád ki 2018 összes sminktippjét, fogadj meg egy, de örökérvényű tanácsot! Semmi sem tesz ünnepibbé, mint egy szép piros rúzs. Ezzel az egyetlen apró trükkel a céges karácsony és a családi vacsora is elkölthető.

Cipő

A sportcipő nem elég, a magassarkú szandál pedig túl sok. Szerencsére kényelmes és csinos kompromisszumot kínálunk. Egy vastagsarkú csizma szoknyához is jól áll, és még a bokád sem fog kificamodni. Megbirkózik a hideg, havas utakkal, miközben a szilveszteri bulit is végigtáncolhatod benne. A vastagsarkú csizma tehát az ünnepi öltözetek elengedhetetlen velejárója, legyen szó a céges karácsony állófogadásáról vagy a nagymamánál való ajándékbontogatásról.

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Mit tegyél és mit ne, amikor megjelensz a céges karácsonyi bulin

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>