Mit viselj egy esküvőn?

Egy esküvőn mindig ajánlott az elegáns megjelenés
Egy esküvőn mindig ajánlott az elegáns megjelenés

Újra itt az esküvőszezon. 50 felett abban a korban járunk, amikor könnyen meglehet, hogy pont a saját gyermekeink esküvőjére vagyunk hivatalosak. Összeszedtünk pár alapszabályt, melyeket betartva örömanyaként a legjobban mutathatunk.

Ne viselj fehéret!

Igen, a fehér ruhák meseszépek és káprázatosak, egy esküvőn még sincs illetlenebb viselet a fehérnél. És hidd el, a menyasszonynál úgysem viselhetsz drágább és csinosabb ruhát! Ez az ő nagy napja, neked pedig nem kell lepipálnod az est főszereplőjének öltözködését. A szakértők a törtfehéret is tiltólistára teszik, legjobb, ha a vendégek ilyenkor teljesen más színt választanak maguknak.

Ne viselj pulóvert!

Az esküvő egy elegáns esemény, ahová kötött pulóverek és poncsók nem kapnak meghívót. Inkább öltözz túl, mintsem alul, pulóverben és más slampos viseletben egészen biztosan az est bohócává válsz. Ha a kényelemre pályázol, még mindig variálhatsz az anyaggal, de semmiképp se a fazonnal! Törekedj arra, hogy elegánsan öltözz!

Ne viselj farmert!

Farmert akármelyik hétköznap viselhetsz, az esküvők napján viszont tiltólistára kell tenned őket. Akárcsak a pulóver, a farmer is túl slampos egy ilyen előkelő napon. Maximum a színben ragaszkodhatsz a farmerhez.

Férfiaknak nem illendő a rövidnadrág!

Szóljunk fiainknak és férjeinknek, hogy a rövidnadrágot ezúttal elő se vegyék a szekrényből! Igen, az esküvők gyakran esnek forró nyári napokra, egy-egy napot mégis mindenkinek illik kibírnia a melegben. Hosszú, ámde könnyed, szellős anyagú nadrágokban úgyis elviselhető a meleg.

Takard el a válladat!

Ha a ceremóniát egy templomban rendezik, mindenképpen gondolni kell a vállak eltakarására. Elegáns blézerek, kiskabátok, esetleg kendők is segíthetnek, hogy a helyszínhez megfelelően öltözz fel.

Mégis nadrágot viselnél?

Viselhetsz nadrágot, ha szeretnél, de nem farmert és nem is kordnadrágot. Az elegáns overálok vagy kosztüm nadrágok elfogadhatóak lehetnek egy esküvőn, de fontos, hogy felismerd, ha az általad választott nadrág mégsem az alkalomhoz illik.

Figyelj a dress code-ra!

Egyre több esküvőn szabják meg, hogy mit viseljenek a vendégek. Ha a házasodni készülő párnak kívánsága van, mindenképpen tartsd magadat ahhoz! Ez a nap az övék, tiszteletben kell tartani a kéréseiket.

Szakadások és lyukak

Nem illendő szakadt, szaggatott, lyukas holmikat viselni egy esküvőn. A kulcsszó továbbra is az elegancia, ne feledkezz meg róla!

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Beindult az esküvőszervező szezon, így segíthetsz a gyerekednek!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>