Mit viselj a repülőn?

Stílusosan, kényelmesen
Stílusosan, kényelmesen

Mit érdemes viselni, ha az ember több órás utazás elé néz? Nem mindegy, mit kapunk magunkra, hiszen a kényelem és a stílus kéz a kézben kell, hogy járjon. Érdemes megfogadni tanácsainkat, melyek elviselhetőbbé teszik a repülést.

Ha utazás, akkor stílus és kényelem egyszerre

Amikor nyaralni megyünk, szeretnénk divatosan festeni. A legjobb formánkat akarjuk mutatni az utazáson, így nagy hangsúlyt fektetünk öltözékünkre. A mini ruha és a magas sarkú cipő viszont inkább a csomagtérbe való, mintsem a fedélzetre. Szerencsére öltözhetünk divatosan úgy is, hogy közben szem előtt tartjuk a kényelmi szempontokat is.

Réteges öltözködés

Elengedhetetlenül fontos, hogy rétegekben gondolkozzunk. A repülőgépeken gyakran intenzíven működik a klíma, így könnyedén megfázhatunk. Az utazást is kellemetlenné teszi, ha órákon át vacogunk, de ha ennek következtében megfázunk, az egész nyaralásunk is elromolhat. Inkább legyen rajtunk több réteg – melyekből vetkőzhetünk -, mint kevesebb. A réteges öltözködés nagy előnye, hogy a bőröndbe is kevesebb ruhát kell bepasszíroznunk, hiszen többet tudunk magunkon szállítani.

A legstílusosabb felső öltözetek közé tartoznak a blézerek és a divatos dzsekik, de egy szebb szabású kardigánnal se lőhetünk nagyon mellé. Legfelső rétegnek olyan darabot válasszunk, mely a nyaralás során is hasznunkra válhat még. Elő a divatos darabokkal, nem kell őket otthon hagynunk, csak mert nem férnek be a bőröndünkbe!

Csak semmi szoros!

Legjobb, ha nadrágunk nem szorít minket, hiszen az a több órás ülés alatt nagyon kényelmetlen lehet. Derekánál gumis, nyúlós nadrágot viseljünk, így elkerülhetjük a kellemetlen órákat! A bővebb, szellős fazonok nyújtják a legtöbb kényelmet.

Ha nem nadrágban, hanem szoknyában szeretnénk utazni, mindenképpen viseljünk vastag harisnyát, hiszen anélkül lábaink fázni fognak a klíma miatt. De mi utazáshoz inkább ajánlunk hosszú, kényelmes nadrágot, mint szoknyát.

A cipőről se feledkezzünk meg!

Ha nem szeretnénk, hogy az utazás kínszenvedés legyen, kényelmes cipőt válasszunk. Ne szorítson, és ne nyomjon minket sehol! Mi főleg a zárt cipőket javasoljuk, ugyanis a fedélzeten nagyon könnyű alulról felfázni. Arról nem is beszélve, hogy a biztonsági kapuknál sokszor levetetik a cipőt, és mezítláb kell sétálni, ha nem viselünk zoknit. A cipőfűzőt ne kössük túl szorosra, hagyjunk szabad mozgásteret a lábainknak!

Mihályi Fruzsina

Te is nehezen viseled a hosszú repülés unalmas óráit?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>