Mit tehetsz a poloskainvázió ellen?

Egy magányos poloska andalog a kertben
Egy magányos poloska andalog a kertben

Minden ősz visszatérő problémáját jelentik a poloskák, vagy közkedveltebb nevükön a büdös bogarak. Elárasztják az egész lakást, az egész házat, az ablakok és az ajtók körül lesben állva várják a bejutást. Szegények csak a hideg elől menekülnek, de nem akarják megérteni, hogy mi nem látjuk őket szívesen.

Mindenütt ott vannak

Amikor bejutnak a lakásba, mindenhova befészkelik magukat. Megtaláljuk őket a kamrában, a zoknis fiókunkban, de még az ágyunkban is. Legtöbben irtózunk a poloskáktól, kiirtani azonban aligha tudjuk őket. Összegyűjtöttünk pár tippet, amik segíthetnek a száműzésükben

Ecet, szódabikarbóna, víz

Ha ecetet, szódabikarbónát és vizet keversz össze, és ezzel permetezed körbe az erkélyedet, a szúnyoghálókat és az ablakpárkányokat, lényegesen kevesebb poloskával kell szembenézned. Fél liter vízbe egy teáskanál szódabikarbóna és fél kávéskanál ecet javallott. A keverék egyik nagy előnye, hogy más bogarakat is képes akár heteken át távol tartani.

Fokhagymás víz

A fokhagymás víz is csodákra képes. Fél liter vízbe reszeljünk bele 2 fej fokhagymát, jól rázzuk össze, majd fújjuk be vele az ablakkereteket. A poloskák által kedvelt növényeket is bepermetezhetjük a házi vegyülettel.

Mentás riasztó

A menta is riasztó hatású, így mentaolajjal is bátran kísérletezhetünk. 10 csepp olaj fél liter vízbe bőven elegendő. Akárcsak a fokhagymás víz, ez is az ablakok köré és a növényekre fújandó.

Mosószeres víz

Ha egyből a poloskák életére törnénk, a mosószeres víz a legideálisabb. Senki sem szereti szétnyomni a büdös bogarakat, hiszen kellemetlen szagot áraszthatnak magukból. Ha mosószeres vízzel fújjuk le őket, szag kibocsátása nélkül veszítik életüket, mi pedig nyugodt szívvel húzhatjuk le őket a vécén.

Légypapír helyett vizes törülköző

Éjszakánként csapdát állíthatunk a büdös bogaraknak az erkélyen vagy a teraszon. Lógassunk ki függőlegesen egy nedves törölközőt, reggelre sok poloska mászik majd rájuk. Helyezzük szappanos vízbe a törölközőt, így a poloskák mind elpusztulnak.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha félsz a háztartási vegyszerektől, jöjjenek a természetes tisztítószerek!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>