Mit tegyünk, hogy ne felejtsük el szeretteink névnapját?

névnapok nyilvántartása

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy megfeledkeztünk valamelyik ismerősünk névnapjáról. Azonban ha napra készek vagyunk és egy kis időt szánunk az aktuális névnap kiderítésére, akkor könnyen elkerülhetjük a sértődöttséget és a felesleges konfliktusokat barátainkkal.

Biztosan előfordult már veled is, hogy szerdán még pontosan tudtad, hogy csütörtökön lesz gyermekkori barátod névnapja, de csak pénteken nézted meg a fali naptárat, látva, hogy lekésted a felköszöntést. Ez könnyen azt eredményezheti, hogy megsértődnek szeretteid. Úgy érzik, hogy megfeledkeztél róluk vagy többé már nem törődsz velük. Pedig a valóság csak annyi, hogy egyszerűen elfoglalt voltál, sok munkád volt, éppen túlóráznod kellett vagy egyéb fontos hétköznapi dolgok jártak a fejedben, majd később nap végén mindenről megfeledkezve bezuhantál az ágyba.

Egyrészt nem olyan súlyos a helyzet, mint amennyire elsőnek tűnik. Senki sem fog igazán megharagudni rád, illetve utólag is bármikor fel lehet köszönteni szeretteinket. Másrészt néha előfordulhat, hogy kellemetlen magyarázkodásba torkollik egy-egy késői köszöntés, és egy kis előrelátással ezt elkerülheted. A legegyszerűbb megoldás, ha telefonod könyvjelzőjébe teszed a Nevnap.pro weboldalt és minden nap rendszeresen megnézed, mi a mai névnap.

A weboldalra érkezve nem csak az aktuális és közelgő névnapokat böngészheted, de az igazán fontos személyek névnapjait előre ki is keresheted a kifinomult kereső segítségével. Az oldal böngészése során egyéb érdekes információkat is találhatsz egy-egy népszerű névvel kapcsolatban, ami szintén segíthet a jeles alkalom memorizálásában. Azonnal érezhető a fali naptárakkal szembeni előny. Nem kell kutakodni a jelenlegi dátum után, nincs helyhez kötve és sokszor olyan modern nevek névnapjait is kideríthetjük, amelyeket a fali naptárak egyszerűen nem tartalmaznak.

A Nevnap.pro használatával többet nem kell azon aggodalmaskodnod reggelente az irodában, hogy vajon melyik kollégádnak felejtetted el a névnapját. Csak nézd meg bármikor online, hogy milyen névnap van és a professzionális névnapkereső oldalnak hála, azonnal tudni fogod kit kell felköszönteni. Így kicsit közelebb kerülhetsz kollégáidhoz, már feltéve ha nem csak munkakapcsolatot szeretnél velük ápolni.

Az online névnap naptár segítségével egésze biztosan jobbak lesznek a kapcsolataid legyen szó szűk családi körről vagy tág munkahelyi közösségről. A névnapi köszöntés mindig remek alkalmat biztosít a beszélgetésekre és az ismerkedésre, vagy hogy felvegyük a szálat rég nem látott barátokkal. Ünnepeld te is a névnapozást és ápoljuk tovább együtt ezt a szép hagyományt!