Ezeket ne tedd, ha új vállalkozásba kezdesz!

Új vállalkozás indítása 50 felett

Ha az ötvenes-hatvanas éveidben jársz és egy új vállalkozás indítása a célod, engedd meg, hogy pár jó tanáccsal szolgáljak. Ezek alapján elkerülheted a kezdeti nehézségeket és sikeres lehet az üzlet. 

Terv nélkül nem lehetséges egy új vállalkozás indítása!

Ha az ember évtizedeket töltött el a versenyszférában, hajlamos lehet azt hinni, hogy minden úgy megy majd, mint a karikacsapás, és az összes ötletet fejben tudja tartani. Gondolj csak a kirándulásokra: egyirányú- és zsákutcák elkerülése végett létfontosságú egy térkép, amivel tájékozódni tudunk.

Ne vesd bele magad túl keményen!

Ha ebben a korban tervezel céget indítani, vedd számításba, hogy az életed már nem ugyanaz, mint negyvenöt évesen. Szükséged van egy kis szusszanásra, hogy élvezd az életet. Ha minden lehetőségre ráveted magad, arra lehetsz figyelmes, hogy napi tizenkét órát töltesz munkával.

Ne saccolj keveset!

A legtöbb csődbe menő vállalkozás azon bukik el, hogy alulértékeli az új vállalkozás indítása terén szükséges tőke mennyiségét. Nagyon kevesen számolnak felmerülhető költségekkel. Ha például jó minőségű nyomtatott termékeket szeretnél értékesíteni, jól fontold meg, mennyi pénzt kell a dizájnra fordítani. Ha mindent jól csinálsz, terved megtérülhet, azonban sokkal nagyobb indulótőkével járhat, mint amire számítasz.

Ne árulj túl korán!

Vegyük az előző példát. Elkezdted gyártani a nyomtatott termékeidet, azonban újabb ötletek is megfogalmazódnak benned. Próbálj nem fejest ugrani mindenbe, várd meg a piac reakcióját. Miért kéne egyből új és drága termékekbe fektetned?

Ha ezeket figyelembe véve vágsz bele egy új vállalkozás vezetésébe, akkor már csakis a szakértelmeden és az elhivatottságodon múlik, mit érsz el.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>

5 komoly indok, amiért jó ötlet egy női vállalkozás elindítása