Mit látsz meg először a képen? Személyiségteszt a jobb önismeretért

A személyiségteszt a kép középső részére koncentrál
A személyiségteszt a kép középső részére koncentrál

Újabb személyiségteszt lehetőséggel kedveskedünk nektek. Ezúttal annyi a feladatotok, hogy ránéztek a képre és eldöntitek, mit láttok meg rajta először. Attól függően, hogy melyik részletre lettetek figyelmesek, az sok mindent elárul a személyiségetekről. Lássuk!

Mi áll a személyiségteszt hátterében?

A művészet segíthet, hogy a két agyfélteke könnyedebben kommunikáljon egymással, illetve hogy a problémamegoldó képességünk jobb lehessen.

Egy kutatásban 10.000 diákot vizsgáltak, akiknek egy múzeumlátogatást követően megváltoztak az érzéseik és a gondolataik. Empátiát mutattak a múltbéli kultúrák felé, illetve a kritikai gondolkodásuk is fejlettebbnek bizonyult a kultúrprogramot követően. Kimutatták azt is, hogy a művészet és a szerelem az agy ugyanazon részében képez örömérzetet. A művészeteken keresztül tehát könnyebben megismerhetjük magunkat és nyitottabbakká is válhatunk.

Lássuk akkor a képet! Mit látsz meg először?

Ha a páncélos lovagot vetted észre először

Szeretsz élni, vidám személyiség vagy. Falakat húztál a szíved köré, hogy megvédhesd magadat. Vágysz a szeretetre, az igaz barátokra és az őszinte szerelemre. Fontos, hogy időt szánj magadra, és hogy ne nyomd el az érzéseidet. Nem árthat, ha jobban megnyílsz másoknak, úgyhogy fektess nagyobb hangsúlyt a szocializálódásra!

Ha a két táncost vetted észre először

Végtelenül romantikus alkat vagy. Óriási szeretet van a szívedben, de gyakran képtelen vagy kimutatni másoknak, mennyire értékeled őket. Apró lépésekben kell eljutnod arra a pontra, ahol képes vagy kifejezni az érzéseidet másoknak. Merd kimondani, ha szeretsz valakit, merj köszönetet és hálát kinyilvánítani is! A két táncos fejezi ki azt is, hogy több szórakozásra vágysz az életedben. Szeretnél új dolgokat kipróbálni, új kalandokba kezdeni, de gyakran saját magadat tartod vissza az újdonságoktól.

Ha az idős bácsi arcát vetted észre először

Képes vagy globálisan gondolkozni és a „teljes képet” nézni az életben. Nem veszel el a részletekben, de az is lehet, hogy most épp egy olyan szakaszát éled az életednek, amelyben a múltadat összefüggéseiben analizálod. Ne ijesszen meg, ha mostanában sokat rágódsz a múlton, a jelenség teljesen természetes! A szív gyakran emlékszik vissza azokra a pillanatokra, amelyek fontosak voltak számára, azokra az emberekre, akik mély érzéseket váltottak ki belőle, és azokra az időkre, amikor boldognak érezte magát. A múlt egy lecke, melyből mind tanulhatunk. Ne zárkózz be, és ne félj újra szeretni vagy újra adni!

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A nagy tibeti személyiségteszt: magadra ismersz?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>