Mit jelent az e-bank, és hogyan használhatom?

Az e bank maga a jövő
Az e bank maga a jövő

Ki gondolta volna, hogy egy olyan begyöpösödött intézmény is, mink a bankrendszer, képes az újításra? Az e-bank ugyanis nem más, mint a jövő. Könnyű ügyintézés, ingyenes bankkártya, pénzfelvétel és utalás, méghozzá különböző valutákon. A két e-bank, amit cikkünkben ajánlunk, mindezt tudja. Olvass tovább, és tudd meg, melyik e-bank milyen előnyökkel jár!

Miért érdemes számlát nyitni egy e-bank internetes oldalán?

Először is, az e-bank online keretek között működik, tehát nem kell többé sorszámod húzni és várakozni. Készítesz egy fiókot a honlapon vagy az applikáció segítségével, és kész is vagy. A bankkártyát napokon belül kiküldik, de a számlád már a nyitás pillanatától életbe lép.

Amint megérkezik a kártya, érvényesíteni kell az applikáción keresztül, hogy minden be legyen biztosítva. Ezek után pedig nincs más dolgod, mint élvezni az e-bank nyújtotta előnyöket. Ingyenes számlavezetés, utalás, bankkártyás fizetés és pénzfelvétel. A kondíciók természetesen minden e-bank esetében eltérőek lehetnek. Most a két kedvencünket mutatjuk be, a német illetőségű N26 e-bankot és az angliai Revolutot.

N26

Az N26 e-bank kétféle kártyával büszkélkedhet. Az egyik, mely számlavezetési díjjal jár, biztosítást is tartalmaz, azonban jelenleg csak Írországban elérhető. Most azonban a másik, ingyenes verzió előnyeit mutatjuk be. A nemzetközi bankkártya Mastercard és Visa Debit formában is igényelhető, így a világon bárhol használhatjuk.

Az N26 e-bank az Európai Unió országaiban havi öt ingyenes pénzfelvételt biztosít, azon felül két eurót számol fel tranzakciónként. A kártya használata ezzel szemben az egész világon korlátlan és ingyenes.

Számlánkra számos valutában fogadhatunk pénzt, az átváltás pedig mindig az aktuális árfolyam szerint történik.

A szolgáltatáshoz tartozó applikáció azonnali üzenetet küld minden tranzakcióról, valamint segíti a pénzügyeid totális átlátását. Besorolja, mire mennyit költöttél, emellett limiteket állíthatsz be, kártyádat pedig bármikor blokkolhatod, ha arra gyanakodnál, hogy ellopták. A biztonság miatt sem kell aggódnod, az alkalmazás megnyitásához minden esetben ujjlenyomatra vagy személyes kód beütésére van szükség.

Revolut

A Revolut e-bank sokban hasonlít versenytársához, azonban néhány szempontból eltér. Először is a számla megnyitásakor 6 eurót kell terhelni rá, ami fedezi a kártya kiszállítási díját. A Revolut is két opciót tartogat, egy fizetőset biztosítással együtt, és egy ingyenes verziót, amiről a továbbiakban beszélni fogunk.

A kártya minden esetben Mastercard vagy Visa Debit kártya, amivel világszerte ingyenesen fizethetünk. A pénzfelvétel 200 euró keretig ingyenes, majd az összeg 2 százalékát számolja fel tranzakciónként. Ezen kívül a Revolut e-bank szinte minden előnyében megegyezik az N26 kínálatával.

Válaszd ki, neked melyik e-bank szolgáltatás a kedvenced, és ne habozz kipróbálni!

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Működik a külön bankszámla egy házasságban?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>