Mit csináljak otthon esténként, amíg tartanak a korlátozások?

Mit csináljak otthon este 8 után?

A bezártság könnyen megviselheti a lelket. Ezért fontos, hogy hasznosan töltsd az időd, sőt, még élvezd is az otthonlétet. Ha benned is gyakran felmerül a kérdés, hogy „mit csináljak otthon 8 után”, akkor olvass tovább, ellátunk tippekkel!

Végre jut magamra idő a hétköznap estéken

Az első ijedtség után igazából még jó is több időt otthon tölteni. Olyan tevékenységekre is jut időm, amiket korábban mindig csak tervezgettem. Sorakoznak a polcokon az elolvasandó életrajzi könyvek, amiknek most újult erővel kezdek neki. A kinézett téli arcpakolás receptem is végre kipróbálhatom, sőt, igazából egy szépségszalonban töltött teljes napnak megfelelő bőr-és hajápolási praktikára szakíthatok időt.

De a kényeztetés mellett az önfejlesztésre is remekül felhasználható ez a plusz idő. Miért ne állnék neki nyelvet gyakorolni online? Rengeteg hasznos alkalmazás van már erre, a Duolingo például ingyenesen, játékos formában használható. Nem csak a nyelvtanulásra van lehetőség online, a horgolástól kezdve a festésig mindenre vannak oktatóvideók az interneten!

Na de mit csináljak otthon hétvégén?

Az esték viszonylag hamar eltelnek, hétvégén már hajlamosabb az ember unatkozni. Most, hogy még az időjárás is egyre téliesebbre fordul, már a kirándulás vagy épp a kerti programok sem tűnnek annyira vonzónak. Pedig tavasszal remek alternatívát jelentettek a bezártság ellen. Marad tehát az otthon melege és a pihenés.

Van, amikor ez azt jelenti, hogy semmi másra nem vágyom, csak egy forró teára és a kanapé kényelmére. Na meg egy szórakoztató filmre. Ha Te is így vagy vele, kövesd filmajánlónkat – épp a Netflix legjavát válogatjuk össze. Múlt héten a legjobb filmek kerültek terítékre:

Ha aktívabb szórakozásra vágysz, vágj bele valami újba. Most aztán nincs a kifogás, hogy „nincs időm sportolni”, így itt a legjobb alkalom rászokni a testmozgásra. Több cikkünkben írtunk már az otthoni testmozgás pozitív hatásairól – csak az van neki ugyanis, hiszen testben és lélekben is felfrissít. Sokkal jobban fogod bírni a bezártságot, energikusabb és fittebb leszel. Nincs is szükség hozzá semmilyen extra kiegészítőre, elég csak körülnézned az interneten található több ezer videó között. Tavasszal írtunk az online jóga sikeréről, cikkünk most ismét aktuálissá vált. De ha nem érzed magadhoz közelinek ezt a típusú testmozgást, keress mást:

Ahogy látod, egyedül is szuper dolgokat lehet kihozni a négy fal közötti időből! Ha viszont pároddal vagy otthon, és arra keresed a megoldást, hogyan ne menjetek egymás agyára, tarts velünk jövő héten, páros program ötleteket is hozunk.

Kiemelt kép forrás: Book photo created by freepik – www.freepik.com