Mire jó a szex?

A szex 50 felett is számos előnyös hatással bír
A szex 50 felett is számos előnyös hatással bír

A szex bizony nem csak a babaprojektről szól, hiszen a gyerekek előtt és után is kulcsfontosságú szerpe van az életünkben. Azok, akik rendszeresen élnek szexuális életet, rengeteg előnyről számolhatnak be. Nézzük, melyek a szex ismert és kevésbé ismert előnyei!

Fájdalomcsillapító

Az endorfin a test természetes fájdalomcsillapítója. Szex közben endorfin szabadul fel a testünkben, áramlik a vérünkben és csökkenti a rossz érzést, a fájdalmat. Sokaknak képes például enyhíteni vagy teljesen elmulasztani a fejfájását.

Jó a szívnek

A szívnek mindenféle testmozgás fontos, nem kivétel ezek alól a szex sem. Nem mindegy azonban, hogy mennyire rendszeresek az együttlétek. Szex közben a szívverés átlagosan a lépcsőzés alatt produkált szívverés ütemével egyezik meg. A szakértők heti 150 perc testmozgást javasolnak, ebbe a szexet is beleszámolhatjuk, ha szeretnénk.

Csökkenti a stresszt

A szex egyik legnagyobb előnye, hogy segít megbirkózni a mindennapos stresszhelyzetekkel. Segít kikapcsolni és relaxálni, ami a szorongással teli hétköznapokban már igencsak nagy luxusnak számít.

Csökkenti a prosztatarák kockázatát

Egy 2004-es kutatásban kimutatták, hogy a rendszeres ejakuláció bizony jelentős mértékben képes csökkenteni a prosztatarák kockázatát. Kétségtelen, hogy a szex rossz nem lehet, ha ekkora előnye is van, nem?

Csökkenti a gyomorfekély kockázatát

Egy másik kutatás arra jött rá, hogy az intimitás képes csökkenteni a férfiaknál a gyomorfekély kialakulásának veszélyét. Újra bebizonyosodott, hogy a szexuális együttlétekre hatalmas szükség van.

Jobban alszunk tőle

Mint már említettük, a szex is testmozgásnak számít, szóval nem meglepő, hogy utána kimerültebbek vagyunk. Nőknek és férfiaknak egyaránt segít a szex a nyugodt alvásban, bár a kutatások szerint a férfiak számára valamivel több előnyt nyújt éjszaka.

A férfiak érzékenységet tanulhatnak

Férfiak esetében a szex nagy előnye, hogy megtanulnak közelebb kerülni az érzéseikhez, megtanulják megélni azokat. Sok férfire próbálja rákényszeríteni a társadalom, hogy elnyomják az érzelmeiket, a szex segíthet abban, hogy ez ne így történjen.

Fejleszti a memóriát

A szex egyik kevésbé ismert előnye, hogy fejleszti az emberek rövidtávú memóriáját. A szex feltölt minket dopaminnal és oxitocinnal, melyek mind-mind serkentik az agyműködést.

(M.F.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Mit tehet egy pár, ha eltérő szexigény jellemzi őket?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>