Mire figyelj szemfestésnél, hogy ne úgy nézz ki, mint egy bohóc?

A szemfestés 50 felett komolyabb odafigyelést kíván
A szemfestés 50 felett komolyabb odafigyelést kíván

Nem kell, hogy a kor megakadályozzon benne, hogy sminkekhez nyúljunk. De vajon tudjuk, hogyan kell őket alkalmazni az érett bőrön? Egy profi sminkes segítségével most összeszedtük a legfontosabb tippeket.

A szemfestés okozza a legnagyobb fejtörést

A nők nagy százaléka két nagy hibát követ el. Ugyanúgy sminkelnek, mint húsz évvel ezelőtt, vagy már egyáltalán sehogy sem sminkelnek. Egyik sem a jó megoldás. Sokan bíbelődünk a szemfestéssel és rengeteg kérdés merül fel bennünk vele kapcsolatban. Hogyan kelthetünk természetes hatást? Hogyan lehetünk vonzóak kifestett szemekkel 50 felett is?

A sötét fekete szemceruza és a tus csodásan mutattak a fiatal arcunkon, 50 felett azonban a szemfestés már más alapokon nyugszik. A macskás tusvonalnak egy életre búcsút kell inteni. A szemek az idő előrehaladtával leereszkednek, így a macskás szem szomorú, keserves macska ábrázatát kelti. Persze ha egy elkeseredett állatra szeretnénk hasonlítani, akkor bátran maradhatunk a cicás kiemelésnél.

Eye Makeup for Older Women: How to Avoid the Painted Lady Look

Makeup for older women all centers around the eyes! After all, this is the feature that most of us say we love most about ourselves. It makes sense that we want to show the windows to our souls in the best possible light! Today, Ariane Poole and I are talking about eye makeup for older women.

A szemet is alapozni kell

Ne válasszunk túl krémes állagú kozmetikumokat, mert azok könnyen a ráncaikban gyűlhetnek össze. Viszont fontos, hogy hidratáljuk a szemhéjunkat, hiszen az az idővel elvékonyodik, és egyre érzékenyebbé válik. Szemhéjfestéket is használhatunk, csak a sötét színeknek kell búcsút intenünk. Világos, természetes színeket válasszunk, melyekről ugyan azt hinnénk, nem keltenek feltűnést, végső soron mégis ezekben ragyoghatunk majd a leginkább.

A paletta legvilágosabb színeivel ne foglalkozzunk, mindig a középsőtől kezdjünk, és úgy haladjunk a sötétebb felé, ha színátmenetet szeretnénk látni a szemhéjunkon.

Nem kell elengedni a szemtust

Csak mert a macskás szemeknek búcsút kell inteni, teljesen nem kell megválni a szemceruzától és a szemtustól. Természetesen lehet használni őket, csak épp nem a legsötétebb árnyalatúakat, és nem is a legvastagabb vonalakban. Éjszakai szabadtéri programokhoz egyébként a fekete szemceruza is mutathat jól, világosban viszont túlságosan is a ráncokra vonzza a tekintetet. Szürke szemhéjfestéken például egy szolid lila szemceruza csodásan fest.

A barna szemceruza veszélye

Sokan használnak barna színű szemceruzát vagy szemhéjtust, ez azonban fáradt, öreges külsőt kelthet. Megéri elhatárolódni ettől a színtől, ha az arcodat nem jó fényben tűnteti fel.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Rendezd a szerelmi életed és a szemöldököd!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>