Minden kérdés és válasz, ami felmerül benned az ősz haj kapcsán

Kérdések az ősz haj kapcsán
Kép forrása: PrimeWomen

Múltkori cikkünkben az ősz frizura trendet mutattuk be, ami reméljük, hogy egyre inkább hódítani fog a nők körében. Ezzel kapcsolatban számos véleményt kaptunk tőletek, amiket teljesen meg is értünk. Ezért úgy döntöttünk, hogy körbejárjuk a témát és megválaszoljuk az összes olyan kérdést, ami felmerülhet benned, ha úgy döntesz, áttérsz az ősz hajra.

Kinek áll jól az ősz haj?

Erre a kérdésre nem tudunk örök igazságot megfogalmazni, mert nincs is. Rengeteg tényezőtől függ, hogy kinek milyen haj áll jól. De ennek az ellenkezője is igaz: nincs olyan, hogy az ősz haj azért ne állna jól, mert kék a szemed, sötétebb tónusú a bőröd, hosszúkás az arcformád, stb. Ha aggódsz a végeredmény miatt, először kérd ki profi szakember véleményét, aki ránézésre tudni fogja, hogy mi áll jól neked.

Úgy is lehet ősz hajad, ha közben festeted

Ha alapvetően az a bajod az ősz hajjal, hogy a saját természetes ősz árnyalatod nem tetszik, nincs ok az aggodalomra! Az „ősznek” is vannak árnyalatai, Te is találhatsz köztük olyat, ami jól áll.

Sötétebb bőrtónushoz például választhatsz szürkésebb ősz színt, ahogyan Roseanne Barr is tette.

Hideg tónusú, halvány bőrödhöz szuperül állhat a fiatalok körében is oly népszerű „silver” hajszín. De az enyhén szőkés árnyalatú ősz haj is jól mutathat hófehér bőrödhöz.

ősz haj világos bőrhöz

Ha úgy gondolod, hogy saját ősz hajszíned nem áll jól, de egyébként eltökélt vagy, hogy mostantól ősz tincsekkel szeretnél járni, fordulj szakemberhez!

Hogyan térj át az őszre?

Ha hosszú évek óta festeted a hajad, bizony sok idő kell hozzá, míg a festett rész teljesen lenő és természetes ősz hajad veszi át a terepet. Ezt az időszakot sokféleképpen lehet kibekkelni. Amíg még csak a töve látszik, legegyszerűbb, ha a most már megannyi színben és verzióban megtalálható hajtő festéket használod. Ez persze csak átmeneti megoldás, de kezdetnek jó.

A teljes folyamat, amíg eléred az áhított ősz színt, hajad hosszától függően évekbe is telhet. Ha lenövésed már nagyobb, mint amit felvállalnál, ideje tartósabb megoldást keresned. Választhatod azt, hogy az egész hajszíned világosítod hozzá. Kérhetsz bele világos melírcsíkokat, de akár az egész frizurád felfrissítheted világosabb színűre. Mindkét megoldás szuperül fogja palástolni az ősz lenövést, ráadásul a világosabb árnyalattal te is elkezdheted szoktatni magad a célhoz.

Ha nem félsz a drasztikus megoldásoktól, vagy amúgy is régóta gondolkozol a rövidebb hajon, levágathatod egészen rövid fazonra. Ezzel a festett hajad jelentős részétől is megválsz és hamarabb veszi át főszerepet természetes ősz hajad.

Az ősz haj öregítene?

Előfordulhat, de ez sem általános érvényű igazság. Lényegében minden színnel halljuk ezt innen-onnan: van, akik szerint a sötét hajszín öregít, mások szerint a szőkének kell búcsút inteni egy bizonyos kor felett. Szerintünk egyénfüggő, hogy kinek mi áll jól, ezért ne fogadj el általános kijelentéseket, győződj meg róla magad, hogy neked jól fog-e állni!

Másrészről nem önmagában az ősz haj fog öregíteni. Megjelenésed csak egyetlen szeletkéje a hajad, amit ügyesen tudsz egyensúlyozni vagy éppen harmóniába hozni sminkeddel és öltözködéseddel is. Ha pedig ezekre ügyelsz, már félig nyert ügyed van!

Források: PrimeWomen, HuffPost