Minden, amit a fenntartható szépségről tudni érdemes

A fenntartható szépség összetett követelményeket jelent
A fenntartható szépség összetett követelményeket jelent

Amikor szóba kerül a fenntarthatóság, már mindannyian tisztában vagyunk a környezetbarát divat és az etikus ruhavásárlás fontosságával. De mégis mi köze van mindennek a fenntartható szépség fogalmához? Mit jelent ez egyáltalán? Van bármi értelme, vagy ez is csak egy újabb trendhullám? Cikkünkből megtudhatod!

A fenntartható szépség lényege nem csak a vegán és az állatkísérlet-mentes termékek használata. Ennél egy sokkal tágabb területet ölel fel a környezetért és a változásért folytatott harcban. A fenntartható szépség csakis olyan termékeket fogad el, amik semmilyen módon nem okoznak kárt a környezetben és az élővilágban.

Mitől lesz egy szépségápolási termék fenntartható?

Kezdjük a hozzávalókkal. A fenntartható szépség csapatába tartozáshoz több szempontból is meg kell felelni. Nem elég, hogy a hozzávalóknak minőségi és megbízható forrásból kell származnia, a környezetre való hosszú távú hatásának is rendben kell lennie. A pálmaolaj például tiltólistás összetevő, hiszen előállítása az őserdők eltűnését, és velük együtt több állatfaj kihalását okozza.

A fenntartható szépség kritériumai azonban nem elégednek meg ennyivel. A kiindulási ponttól a végpontig a lehető legkevesebb hatást kell gyakorolni a környezetre. Tehát

a forrás, a gyártás, a csomagolás és az árusítás is szigorú feltételeknek felel meg.

Sőt, még arra is figyelni kell, hogy mindenkinek, aki a termék előállításában és árusításában közreműködött, korrekt fizetést és munkakörülményeket biztosítsanak.

Egyes cégek saját farmokat tartanak fenn, hogy meggyőződhessenek: termékeik a fenntartható szépséget szolgálják. A farmok önellátóak, energiaigényüket napelemek biztosítják, és az öntözőrendszer újrahasznosított vízzel működik.

Fenntartható a bőrápolási rutinod?

A fenntartható szépség elterjedése nem csak a kozmetikai cégek felelőssége. Mint vásárlónak, neked is hatalmadban áll változtatni. Az egyéni döntések óriási előrelépésnek számítanak a fenntartható szépség elterjesztésében. Nézz utána, és válassz olyan termékeket, amelyek pozitív hatással vannak a környezetre!

Figyeld az emblémákat! Az ugró nyuszi az állatkísérlet-mentes készítmények ismertetője. A méltányos kereskedelem (Fair Trade) és a trópusi erdők védelmét (Rainforest Alliance) biztosító logók szintén megtalálhatók a fenntartható szépség termékein.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Vagyok, aki vagyok! Mit tanulhatunk a szépségről száz év után?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>