Milyen veszélyeket rejt egy plasztikai műtét?

A plasztikai műtét veszélyeiről nem tud mindenki
A plasztika veszélyeiről nem tud mindenki

A plasztika az egyik leggyorsabb ütemben fejlődő iparág. Csak az Egyesült Államokban az emberek évente több mint hét milliárd dollárt költenek szépészeti beavatkozásokra. Ezek a műtétek azonban korántsem veszélytelenek. Megmutatjuk, mik a leggyakoribb komplikációk, amik miatt kétszer is meg kell gondolni a plasztikai műtét lehetőségét.

Hematóma

A hematóma a vér összegyűlése egy pontban, ami egy nagy és fájdalmas zúzódást eredményez. A mellplasztikák körülbelül hat százalékánál figyelhető meg, de az arcműtéteknél a leggyakoribb. A hematóma minden beavatkozásnál fennálló veszély, és a vér mielőbbi eltávolítását kívánja.

Idegroncsolódás

Az idegroncsolódás veszélye nem csak a szépészeti, hanem bármilyen beavatkozásnál fennáll. A bizsergés, valamint zsibbadás az idegi károsodás leggyakoribb tünetei. Egy mellplasztika után a legtöbb nő a melle érzékenységének csökkenését figyelheti meg, míg tizenöt százalékuk teljesen elveszti mellbimbója érzékenységét.

Elfertőződés

Hiába írnak elő az orvosok műtét utáni utasításokat, hogy csökkentség az elfertőződés veszélyét, az elfertőződés még mindig a plasztikai műtét egyik leggyakoribb komplikációja. Például a műtöttek körülbelül négy százalékánál alakul ki elfertőződés a bőrükön, amelyek annyira komolyak is lehetnek, hogy azonnali antibiotikumot kívánnak.

Sebhely

ad

Minden műtét általában valamilyen heggel jár. Mivel a szépészeti beavatkozások lényege, hogy a páciens elégedettebb legyen magával, a sebhelyek különösképp kellemetlenek tudnak lenni. A mellplasztikák öt százalékánál megfigyelhető egy feltűnően nagy és élénk színű vágás.

A szépségért szenvedni kell – tartja a közhely, azonban minden embernek el kell döntenie, hogy a szinte már megfizethetetlen árak és ilyen komplikációk lehetősége mellett belevág-e a plasztika műtét nyújtotta szépülésbe. A döntés csak rajtad áll!

(K.D.)

A cikk forrása itt >>