Milyen tévhitek terjednek rólunk, ötvenes nőkről?

Egész mást gondolnak manapság az ötvenes nők életéről, mint régebben
Egész mást gondolnak manapság az ötvenes nők életéről, mint régebben

Fél lábbal a nyugdíjban már nem vágyunk másra, csak hogy nagymamák legyünk. Otthon kötögetünk, almás pitét sütünk, kompótot rakunk el. A hajunkat rövidre vágjuk vagy szoros kontyba kötjük. Nos, tegye fel a kezét, aki megfelel ezeknek a sztereotípiáknak, amelyek az ötvenes nők köré épültek!

Sokakban még nem tudatosult, hogy nem 1920-at írunk, és az ötvenes nők sokkal többek, mint potenciális nagymama jelöltek. Nézzük, milyen előítéletekkel néznek szembe az ötvenes nők napjainkban!

Az ötvenes nők nem foglalkoznak a külsejükkel

Konditerembe járunk, jógára és pilatesre. Fogyókúrázunk, maratont futunk, hajat festünk és ránctalanító krémeket használunk. Hogy az ötvenes nők nem tartják karban maguk? Nevetséges.

Nem érdekli őket a szex

Képzeljük el, hogy felbukkan egy egészséges, vonzó hím, aki egyértelműen akar minket. Nem hiszem, hogy sokáig hadakoznánk a kísértés ellen. És, hogy pont a férjünkről beszélünk? Annál jobb, ő már úgyis látott minket meztelenül.

A menopauzát szörnyűségként élik meg

Igen, mivel a menopauza szörnyű! A – diétás fagylalt mellett – a legrosszabb dolog az emberiség történetében. Most, hogy ezt elismertük, lapozhatunk? Az ötvenes nők szenvednek a változó kor tüneteitől, de képesek felülemelkedni rajtuk.

Az ötvenes nők informatikai analfabéták

Érdekes ilyet állítani, főleg annak tekintetében, hogy az ötvenes nők a leggyorsabban növekvő csoport a Facebookon. Van okostelefonunk, használjuk a GPS-t és videochetelünk a távoli családtagjainkkal. Lehet, hogy nem gépelünk olyan gyorsan, de nem is ragadtunk le a kőkorszakban.

Hiányzik nekik az anyaság és legszívesebben mindig az unokákkal lennének

Imádjuk a gyerekeinket és az unokáinkat is. Az ötvenes nők azonban nem ingyen babysitterek. Szeretjük a kicsiket, de ettől még van saját életünk a gyerekeken túl.

Félnek a változásoktól

Ez elég nevetséges, mivel minden folyamatosan változik körülöttünk. Sőt rajtunk is. Testrészek vándorolnak és formálódnak át. Olyan helyeken nő rajtunk szőr, ahol eddig soha, és olyan pontokról tűnik el, ahol normális volt.

Emellett új sportokba kezdünk bele, új hobbikat próbálunk ki. Menj csak el egy jóga órára vagy egy rajz tanfolyamra, ötvenes nők lesznek mindenütt. Körbejárjuk a világot, adományokat gyűjtünk és vezető pozíciókat vállalunk el. A fejlődés, a változás mindennapjaink szerves része, mi pedig állunk elébe.

Az ötvenes nők alig várják a nyugdíjat

Talán. Hiszen akármennyire szeretjük a munkánkat, szívesen fordítanánk másra is időt. Utazásra, felfedezésre, saját üzlet indítására, önkénteskedésre vagy egy könyv írására. Példát mutatunk a lányainknak, unokáinknak, hogy lássák, mennyi lehetőség áll előttük. Várjuk a nyugdíjat, mert kíváncsiak vagyunk, milyen újdonságokat hoz. Mert lehet, hogy lesz benne egy hintaszék. Amit hazaviszünk a bolhapiacról, lefestünk, majd csinálunk róla egy szép képet és feltesszük Pinterestre.

(D.R.) A cikk forrása itt >>

Mit várhatsz az egyedülálló, ötvenes férfiak táborától?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>