Melyik sorozat tetszene? Ajánlunk neked néhányat.

A legjobb tv sorozat, amit ajánlunk
A legjobb tv sorozat, amit ajánlunk

Egy jó sorozat magába szippant, elbűvöl és függővé tesz. Kiszakít a hétköznapokból, hogy egy egészen új világot tárjon eléd. Amennyiben szeretnél része lenni ennek a csodának, segítünk, hogy a legjobb társat válaszd a kikapcsolódáshoz! 

Sorozat 2017.

Íme az idei sorozat lista, melynek minden tétele más-más, de egyformán érdekes és szórakoztató univerzumba repít.

Amerikai istenek

A sorozat egyszerre hű adaptációja Neil Gaiman 2001-ben megjelent regényének, és mesteri letükrözése a jelen történéseinek. Betekintést nyújt az amerikai kultúrák keveredésének gyökerébe, miközben elgondolkodtat a hit társadalomformáló hatásain. Hogyan élhet meg több vallás egymás mellett? Fennmaradnak a régi istenek, vagy lassan feledésbe merülnek? Ezeken a kérdéseken merenghetünk el, miközben a sorozat, az év egyik legjobb vizuális élményét tárja elénk.

Twin Peaks

A legendás sorozat huszonhat év után újra visszatér, hogy részről-részre összezavarjon és ámulatba ejtsen minket. A Laura Palmer meggyilkolása körüli rejtély egyre több kérdést vet fel. Újabb szálak vezetnek még több misztikumhoz, amik végül sokkal messzebbre nyúlnak, mint Twin Peaks városa.

A szolgálólány meséje

A szolgálólány meséje egy elképzelt társadalomban, Gilead köztársaságban játszódik. Bár a sorozat fiktív alapokra épült, mégis félelmetesen sok párhuzamot vonhatunk Gilead és az Egyesült Államok aktuális politikai helyzete között. A történet szerint az USA megszűnt létezni és helyette egy ultrapatriarchális társadalom vette át az uralmat. A még termékeny nők akaratukon kívül kénytelenek a gazdagabb családok fennmaradását szolgálni, a befolyásos férjeknek gyereket szülni. Egy ilyen szolgálólány történetét követhetjük végig, miközben újraértelmeződik bennünk a feminizmus jelentősége.

Viszály: Bette és Joan

Ryan Murphy legújabb antológia-sorozatában Bette Davis és Joan Crawford történelmi rivalizálásának lehetünk szemtanúi. A sorozat rendkívül erős szereplőgárdát sorakoztat fel, Susan Sarandorral és Jessica Lange-gal a főszerepben. Bette és Joan története sokkal többről szól, mint a két díva közötti viszálykodás. A sorozat őszinte képet mutat a Hollywoodban uralkodó szexizmusról. Egy férfiak vezette világban kell mindkét nőnek egyaránt megküzdeni, a nemük és koruk ellen irányuló diszkriminációval.

(D.R.)

A cikk forrása itt >>