Milyen az igazi férfi, és miért jók a rosszfiúk?

Az igazi férfi ért a nők nyelvén
Az igazi férfi ért a nők nyelvén

Egy férfi ismerősöm mondta: „a férfiak nem annyira mások, mint a nők, csak nem engedhetik meg maguknak, hogy érzelgősek legyenek.” Ildikó többször is megírta már gondolatait az éppen aktuális témáról, most is így történt. Olvasónk írása

Miért is jók?

Először is, mert ők a családfenntartás évezredes képviselői, amivel egy viselkedési mátrixba kényszerítették őket, aminek meg kell felelniük. A társadalom elvárja tőlük, hogy erőt, elszántságot, bátorságot, versengő szellemet és merészséget mutatva tegyenek tanúbizonyságot férfiasságukról. Ez a kényszer-sztereotípia.

De mivel jött a női egyenjogúság, ez az elváráskép már nem olyan egyértelműen világos. Ha a nő is megáll a saját lábán, akkor már az erőfeltételek kiegyenlítődtek, és a női-férfi szerepek is megváltoztak. Ha nem csupán a férfi a családfenntartó, akkor milyen az ő szerepe a nőnél? Milyen elvárásnak kell megfelelnie mint férfi?

A női vagy a pasi vélemény a fontosabb?

Nem is gondolnánk mennyire fontos a férfiaknak, hogy a másik pasi milyennek látja őket. A férfivélemény a megjelenésről, fizikai kinézetről sokszor fontosabb, mint amikor egy nő mond véleményt róluk. Talán mert úgy hiszik, a női vélemény elfogult vagy nem őszinte, meg hát egy másik férfi tán csak nem ámít. Pedig a véleményezésben a férfihiúság minden formája jelen van.

Mit szólnak a barátok, haverok, ismerősök. Milyennek látják őt. A már meglévő véleményeknek mindig van valami alapja. A viselkedésből fakadó megítélés lehet valós, de lehet téves is. Sportos, társaságbeli, vagány, nyers, tudálékos, bunkó, intelligens és így tovább.

Leegyszerűsítve: igazából kétféle férfi tábor létezik. És ez alapján az egyik férfitípus „bejön” a nőknek, a másik nem.

Ami nem jön be a nőknél

Fitogtatja erejét, a kedvesség kihalt belőle, nem tud beszélgetni. Úgy gyúrja ki magát, hogy már emberformája sincs és chiwawával jár. (Sajnos valóban látni ilyeneket.) Sörhasát szégyen nélkül növeszti, elhagyja magát, cigaretta szaga van, őrült focirajongó, és itt a hangsúly az őrültön van. Nem használ testápolót, ittasan vezet, nem tartja be a törvényt, nem hív szerelőt, mert ő maga a szerelő, de ez sem mindig sül el jól. Soha nincs otthon, mert mindig dolga van. Túl hangos, az érzelmek kifejezését a gyengeség jelének tekinti, sőt, sokszor a gorombaságig leereszkedik. Szerelmi ügyeit dicsekedve kibeszéli, aminek sokszor csak nagyon kis része igaz.

Mi kell a nőnek?

Hát nem a fentiek! Ha általánosságban beszélünk az átlagos férfiakról, akkor mindennek pont az ellentéte az, ami elfogadható egy nő számára.

És mi van azokkal, akik nem átlagosak, akikben van egy kis extra? A Macho Men-típusok?! Mindig is más jelleműeknek tartották őket. Külön kategorizált egyedek.

A macsó férfiak titkos fegyvere

Mi az első négy dolog, ami eszünkbe jut a macsóságról? Miért pont négy? Mert három meghatározás nem elég… A macsó férfiak erőt sugároznak, amivel kontrollálni akarnak mindent és mindenkit, vagánykodnak, sokszor érzéketlenek, sőt agresszívak is olykor, tehát mondhatjuk azt, hogy igazi rosszfiúk.

De ehhez a jellemhez azonban érdekes, sőt hihetetlenül fura tulajdonságok párosulnak. Magabiztos fellépés, jó szöveg, humorérzék. Szeretnek beszélni, humorizálni, a társaság középpontjában lenni.

Nem kell Adonis szépségűnek lennie, köztudott dolog, hogy a nők szeretik azokat a férfiakat, akik magabiztosak, van valamilyen kisugárzásuk, talpraesettek, két lábon állnak a földön. Tudnak bánni az emberekkel. Van, aki bunkónak vagy tahónak tartja őket, de valóban azok? Ha csak arról lenne szó, nem tudnának meghódítani annyi nőt, mert hát ez is a tulajdonságaik közé tartozik.

Értenek a nők nyelvén

Sajátságos módon közelednek egy nőhöz. Tudnak udvarolni, jó a stílusuk. Ez lehet genetikai szerencse is, esetleg rádolgoztak kicsit erre a tehetségére. Szóval nem szerencsétlenkednek. Kedvesek, figyelmesek, vagy legalább igyekeznek olyannak lenni. Tudnak beszélni, hozzászólni dolgokhoz, és nem csak ülnek, mint egy faszent, és két mondatnál elakadnak, vagy a mondókájukkal halálra untatnak.

Meg tudják nevettetni a nőt. Megnevettetni! Milyen egyszerű, de nagyszerű dolog. A nevetés boldogság hormonokat szabadít fel, továbbá itt is a tudattalan érvényesül, és az, aki meg tud nevettetni, a jó ember benyomását kelti.

A macsó jellemhez párosul, hogy az ilyen pasik jók az ágyban. Nem eldobni való tulajdonság. A szájhősködők között akad, aki az ágyban nem tud „teljesíteni”. Ezt a férfiak is tudják, akár még egymásról, egymástól is, de tudják ezt a nők is. A szex és a szeretkezés jól működő képessége nem mindenkinek adatott meg, és a titkos fegyverek közül lényeges lenne ezeket szétválasztani. Vannak ehhez igazán értő férfiak, s ismerjük el, hogy ez a tényező fontos mindkét nem számára. Ha ebbe a táborba tartozik az illető férfi, ezekkel a tulajdonságokkal van felruházva, ő garantáltan leveszi a nőt a lábáról.

Épp ez a lényeg! Kedves szerető, és azt adja, mondja, amire a nőnek szüksége van, amire vágyik!

A jellem-színesség az igazi férfi szerencséje

Kevés férfiban ötvöződnek a felsorolt negatív és pozitív tulajdonságok jó arányban, s ha a teremtés koronája jó csillagzat alatt született, és magáénak tudhatja ezt a jellem-színességet, hát az nagyon szerencsésnek mondhatja magát. A nők körében főleg!

Persze van itt még több olyan pozitívum is, csak hármat emelnék ki, mint például: legyen jó megjelenése, fontos a sármja, és hogy milyen a keze.

Tehát hölgyeim, ha egy macsó ember van az életükben – egy férj, egy szerető vagy csak egy barát –, akkor nincsenek könnyű helyzetben, hisz ilyen véglet-férfiakkal nem könnyű. Tudni kell bánni velük, bár ők is tudnak bánni a nőkkel, pont ezért a nők körében bőven akad konkurencia. Mert a kisugárzás elárulja… vagy a homlokára van írva láthatatlan ceruzával: macsó? Ki tudja…

Akiknek a kor is jól áll – Legszexibb férfiak 50 felett

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>