Milyen a szex egy komoly kapcsolatban?

A szex 50 felett, monogámiában is lehet örömteli
A szex 50 felett, monogámiában is lehet örömteli

Mary Wang, a Vogue újságírója a komoly kapcsolatokban jelen lévő szexuális életről elmélkedett. Vagy épp annak hiányáról. A szex 50 felett mindenkinél mást jelent. A folytatásban az újságírónő gondolatait idézzük.

A monogám párok nem beszélnek a szexről

Nem érzitek néha azt, hogy azok a párok, akik már jó ideje együtt vannak, többé már nem beszélnek a szexuális életükről? Szeretem megkérdezni tőlük, hogy milyen gyakran élnek nemi életet, főként azért, mert a válaszok teljesen eltérőek. Heti több alkalomtól kezdve egészen a pár havontáig mindenféle verziót hallottam már. A legviccesebb igazából az, hogy a monogám párok meglepődnek, ha a szexuális életükről kérdezem őket, hiszen valahogy már elszoktak attól, hogy bárkit is érdekel a nemi életük. Miért van ez így? Néhányan úgy viselkednek, mintha a komoly párkapcsolatok már nem is ismernék a szex fogalmát.

Miért nem beszélnek a szexről?

Több ismerősömet is megkérdeztem, mi tartja őket vissza attól, hogy a nemi életükről beszéljenek. Az egyik barátom szerint egy monogám kapcsolatban sokkal több a magánélet, a privát szféra. „Azt hiszem, kevesebbet mesélsz a barátaidnak, ha probléma adódik a szexuális életeddel, hiszen tudod, hogy amiket mesélsz, nem felejtik el” – fogalmazott. Egy másik ismerősöm hasonlóan vélekedett: „Nem beszélek sokat a nemi életemről, hiszen a barátaim mind ismerik a partneremet. Furcsa lenne”.

A szexbeszéd hiánycikk

Míg a randizásról rengeteget olvasunk és hallunk, addig arról, hogy mitől boldog egy házasság és milyen benne a nemi élet, sokkal kevesebbet. A média azt a hatást kelti, hogy a házasság egyenlő a révbe éréssel, pedig ez korántsem igaz. A házasságoknak is rengeteg csatát kell megvívniuk, nem csak szingliként kell megdolgozni egy működő kapcsolatért. A média sajnos a szexről is hamis képet fest. Egy barátom így fogalmazta meg a jelenséget: „A legtöbb médiafelületen úgy állítják be a szexet, mintha az csak a szingliknek lenne. A monogám szexről csupán annyit szajkóznak, hogy mennyire nehéz sokáig megtartani az izgalmát. Mintha egyedül az ellaposodásról szólna.”

Szükséges volna beszélni róla

Márpedig nagy szükség lenne rá, hogy több szó essen a monogám szexuális életről. Mert bizony az egyetlen ember mellett elkötelezett szexuális élet is lehet briliáns, izgalmas és élvezetes, nem feltétlenül alszik ki a tűz mindenhol. Ahogyan a híres énekesnő, Pink fogalmazott: „A monogámia munka. No de ki mondta, hogy a munka rossz dolog lenne?”

(M.F.) A cikk forrása itt >>

A jó szex kortalan, de melyik korosztály élvezi a legjobban?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>