Mikor kell szakítani? 4 intő jel, amikor lépned kell

Mikor kell szakítani? 4 intő jel

Hihetetlenül sok nő ragad benn egy boldogtalan kapcsolatban. Ezzel viszont éppúgy rosszat tesz magával, mint a párjával, sőt, ha gyerekek is vannak a képben, akkor velük is. De mégis, honnan tudhatod, hogy mikor kell szakítani? Cikkünkben bemutatjuk a legtipikusabb eseteket, amiket bátran fogj fel rossz ómennek!

Miért maradunk egy boldogtalan párkapcsolatban?

Ahány kapcsolat, annyi történet, de általánosságban véve 3 fő okot mondhatunk, amiért sokan nem tudunk kilépni egy kapcsolatból:

Megszokás. Hosszú évek utána a pároddal minden olyan megszokottan megy: megvannak a közös rutinjaitok, megszoktátok egymás nyavalyáit. A komfortzónából kilépni pedig nem könnyű, még akkor sem, ha egyébként rendszeresen felmerül benned a kérdés, hogy vajon mikor kellene már szakítani.

Újtól való félelem. Valljuk be, egy válás mindig nehéz. 50 felett újrakezdeni párt keresni pedig végképp az. Ebből levezetve egy boldogtalan, de nem szörnyű – mondjuk úgy langyos – párkapcsolatban eltengődni sokaknak egyszerűbbnek tűnik. Csak arra gondolj, hogy ezzel elveszed magadtól a lehetőséget a boldogságra is!

Az “egyedül nem megy” felfogás. Érezheted ezt az anyagiak vagy bármi miatt, egyetlen tanácsunk van: gyorsan verd ki a fejedből!

4 intő jel, amiből tudhatod, hogy mikor kell szakítani

Ha ugyanazok a konfliktusok jönnek fel újra és újra. Ezerszer átbeszéltétek, időnként talán javult is helyzet, de hosszú távon mindig előkerülnek ugyanazok a problémák? Sokan mégis reménykednek benne, hogy egyszer változni fog – de ne álltasd magad!

Ha több a boldogtalan időszak, mint a boldog. Minden párkapcsolatban vannak hullámvölgyek, teljesen normális, ha veszekedtek, vagy akár az is, ha hosszabb időn át nem érzed jól magad. Az viszont már messze rossz, ha ezek az időszakok lesznek túlsúlyban.

Ha nincsenek már érzelmek. A szerelem idővel átalakul, semmi gond nincs ezzel – a helyét ugyanis egy mély és szoros szeretet veszi át. Ott viszont már komoly a baj, ha ez is eltűnt, és csak lakótársakként éltek egymás mellett.

Ha képbe került egy harmadik fél. Egyéni tolerancia és megbeszélés kérdése, hogy ki mit tart megengedhetőnek egy kapcsolatban. Az egyértelmű megcsalás azonban nem kérdés, főleg akkor, ha nem csak futó viszonyról van szó.

Válás feldolgozása – Mire számíts és mit tegyél?

Cikk forrása: HerWomenworking