Miért vegyél elektromos kerékpárt 2022-ben?

A biciklizés az a sport, ami életkortól, nemtől és minden egyéb körülménytől függetlenül bárkinek tökéletes választás! Minden paramétere: a távolság, a sebesség egyénileg meghatározható. Szóval kényelmetlenségek nélkül élvezhető a hajtás minden egyes pillanata. Sőt! Az idáig akár elérhetetlennek tűnő emelkedők, kaptatók is meghódíthatóak az elektromos rásegítésnek köszönhetően! Íme három verhetetlen előny!

Az elektrobiciklik népszerűsége folyamatosan nő, ami nem a véletlen műve. Következzen az a három ütős érv, amik mellett képtelenség elmenni szó, meg persze vásárlói szándék nélkül.

1. Alacsony üzemeltetési költség

Mivel egy hagyományos kerékpárszerkezetről beszélünk, ezért alapjáraton a szokásos, rendszeres szervizeltetésen kívül nem igényel egyéb odafigyelést, karbantartást. Az elektromos hajtás, ami rásegítésként funkcionál, akkumulátoron keresztül nyeri az energiát. Az aksi feltöltése azon kívül, hogy kifejezetten gyors, minimális költséggel jár együtt. A bringa bekerülési díja ugyan magasabb átlagban, mint a tradicionális, meghajtás nélküli variációké, ám ez az anyagi különbség villámgyorsan elmorzsolódik az örömteli alkalmazás során.

2. Környezetbarát

A klímakrízis ma már senki számára sem ismeretlen. Ebben a felfokozott helyzetben minden egyéni döntés, tett számít. Többek között az is rengeteget nyom a latba, hogy milyen típusú járművek alkotják a tömegközlekedés javát. Az elektrobiciklik semmiféle káros anyagot nem bocsájtanak ki a levegőbe, azaz az alkalmazásukkal nem képződik ökológiai lábnyom.

3. Végre megmutatkozhat a természet

A kormányon található panel támogatásával az elektromos rásegítés mértéke könnyedén beállítható. Így ha kezd meredekké válni a terep, ha mind közelebb settenkedik a látszólag távolban magasodó hegycsúcs, akkor egy kis energiafröccsel olyan táj, olyan varázslatos látvány bontakozhat ki, ami korábban elérhetetlennek tűnt. Ezáltal a tekerés valóban élménnyé válhat, tele izgalmas kalandokkal, felfedezésekkel és csodálatra méltó természeti kincsekkel.