Miért vágyik egy nő egy meleg legjobb barátra?

Egy meleg barát máshogy viszonyul egy nőhöz
Egy meleg barát máshogy viszonyul egy nőhöz

Az elmúlt évek alatt a meleg legjobb barát karakter kulturális jelenséggé nőtte ki magát. Könyvekben olvashatjuk és filmeken láthatjuk, milyen jól is működik ez a kapcsolat. Mára olyannyira vonzóvá vált, hogy hetero nők ezrei vágynak egy meleg, legjobb barát társaságára. Most utánajártunk, mi áll a jelenség szociológiai és pszichológiai hátterében. Miért olyan idilli egy hetero nő és egy meleg legjobb barát kapcsolata?

A meleg legjobb barát biztonsága

Egy hetero nő és egy homoszexuális férfi között viszonylag gyorsan kialakul a bizalom. Ennek pedig igen egyszerű oka van. Mégpedig az, hogy nem vonzódnak egymáshoz szexuálisan. Mivel egy meleg, legjobb barát a saját neme iránt érdeklődik, sosem fog többet akarni egy nőtől, mint barátságot. Emiatt a nők biztonságban érzik magukat egy meleg barát társaságában, nem kell félniük, hogy a másik fél félreérti közvetlenségüket. Ezzel szemben egy heteroszexuális férfi barátsága magában hordozhatja a szexuális érdeklődés lehetőségét is.

Elméletünket egy három évvel ezelőtti kísérlet is bizonyítja. Fiktív Facebook profilokat mutattunk heteroszexuális nőknek, hetero és meleg férfiakról és nőkről. A profilok alapján el kellett dönteniük, kinek a randizási tanácsaiban bíznának leginkább. Mindeközben meleg férfiak is ugyanazt a feladatot kapták. A végeredmény bizonyította a „meleg legjobb barát” teóriáját. Azaz a hetero nők a homoszexuális férfiak párkapcsolati tanácsadásában bíznának meg leginkább és vica versa.

Mire jó a meleg barát?

Kutatások kimutatták, hogy a hetero nők a meleg férfiak párkapcsolati tanácsaira adnak leginkább. Ez azért lehet, mert egy homoszexuális férfi esetében nincs okuk feltételezni, hogy hátsó szándékkal cselekednének. Egy hetero férfi ugyanis magának akarhatja a nőt, míg egy másik nő versenybe kellhet ugyanazért a partnerért.

A párkapcsolati tanácsadáson túl

ad

A probléma ott kezdődik, ha a „meleg legjobb barát” szerepe kizárólag a párkapcsolati gondok megoldására szűkül. Ettől ugyanis gyorsan felszínessé válik a barátság. Azonban ha túllépnek ezen a témakörön, és az élet többi területén is megértik egymást, a hetero nő – meleg barát kapcsolat egy életen át tarthat.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Mit tegyek, ha meleg a gyerekem?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>