Miért teszel jót magaddal, ha az újrahasznosítás mellett döntesz?

Az újrahasznosítás az egyik legjobb ötlet, amivel segítheted a környezetedet
Az újrahasznosítás az egyik legjobb ötlet, amivel segítheted a környezetedet

Nem mindegy, milyen világot hagyunk hátra unokáinknak és dédunokáinknak, jelenlegi állás szerint az is kérdéses, egyáltalán hagyunk-e hátra valamit. Mindenkinek lokálisan kéne cselekednie, hogy globális megoldás születhessen a környezetszennyezésre. Most megpróbálunk meggyőzni róla, hogy neked is csak hasznod származik belőle, ha odafigyelsz a környezetedre. Lássuk, miért jó az újrahasznosítás!

Sok a kacatunk

Tömérdek kacatunk van otthon, amire semmi szükségünk nincsen. Ha tárgyaink kinövik az otthonunkat, ideje megszabadulni ettől-attól. Mi is felszabadultabbak és kevésbé stresszesek leszünk, ha nem kell túlzsúfolt helyen élnünk. Ajándékozzuk el, amire nincs szükségünk, dobjuk a szelektívbe a szemeteket, és lélegezzünk fel végre, hogy megszabadultunk a sok kacattól!

Az óceánok haldokolnak

Az újrahasznosítás elengedhetetlenül fontos, hiszen ez teszi lehetővé, hogy az óceánokban ne kössenek ki olyan hulladékok, melyek nem oda tartoznak. Tudtad, hogy a műanyag hulladékok kétszer akkora területen lepik el az óceánt, mint Texas állam? Egészen biztos vagyok benne, hogy te sem szeretnél már hozzáadni ehhez a számhoz.

Kevesebbet költhetünk

Sokan élünk spórolósan, minek költenénk hát olyan dolgokra, amelyek már otthon is megvannak? Használjuk azokat a zacskókat, amiket már használtunk, és keressünk tippeket az interneten arra, hogy hogyan hasznosíthatjuk újra már nem használt műanyag hulladékainkat!

Lefoglal

Sosem fogunk unatkozni, ha mindenben az újrahasznosítás lehetőségét keressük. Rengeteg érdekes videó és cikk található a világhálón, melyek kreatívabbnál kreatívabb ötleteket kínálnak az újrahasznosításhoz. Megéri szemezni belőlük.

Közelebb kerülhetünk másokhoz

Megannyi szervezet igyekszik csökkenteni a környezetszennyezést. Bátran csatlakozhatunk egyhez mi magunk is, így új ismerősökre, akár barátokra is szert tehetünk.  Ha nem találunk ilyen közösséget a környezetünkben, alapíthatunk egyet mi magunk is. A jó cél érdekében sok ember hajlandó összefogni.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Megtisztulhat az óceán egyetlen karkötőtől?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>