Miért szeretünk bele a nárcisztikus emberekbe?

A nárcisztikus jellem elsőre elbűvölő
A nárcisztikus jellem elsőre elbűvölő

Tudjuk, hogy nem jók nekünk. Tudjuk, hogy személyiségtípusuknál mérgezőbb aligha létezik. Tudjuk, hogy rájuk mehet az egész életünk. A nárcisztikus jellemek károsak, mégis könnyű beléjük szeretni. Hogy miért? Négy brutálisan őszinte oka van.

Attól vonzók, amitől negatívak is

A nárcisztikus jellemekből árad az önbizalom. Fontos nekik, hogy a körülöttük lévők imádják őket, emiatt nálad is egészen biztosan elérik, hogy rájuk figyelj, hogy bálványozni kezdd őket. Képesek mindent bevetni a siker érdekében, a vonzerejüket, a lehengerlő humorukat és a remek kommunikációs készségeiket. Tudják, milyen első benyomást kell hagyniuk ahhoz, hogy sikert érjenek el. Nem nehéz beleszeretni egy nárcisztikus emberbe, hiszen magabiztosságuk elképesztően vonzó tud lenni.

Merészségük és önbizalmuk ellenállhatatlan

A nárcisztikus emberek pontosan tisztában vannak vele, hogy mit kell tenniük azért, hogy elérjék azt, amit akarnak. Asszertívek, merészek és magabiztosak. Olyan aurájuk van, ami lehetetlenné teszi, hogy a körülöttük levők nemet mondjanak nekik. Különösen erős jellemé teszi őket, hogy tudják, ellenállhatatlanok. Tudják, mekkora hatalom van a kezükben.

Mesterien űznek játékokat

Nem arról van szó, hogy a nárcisztikus jellemek ne akarnának kapcsolatban lenni. Nagyon is akarnak, sőt, ahhoz, hogy érvényesíthessék felsőbbrendűségüket, szükségük is van egy párkapcsolatra. Viszont nagyon hamar elunják magukat egy helyben. Állandóan új kihívásokat és hódításokat keresnek, emiatt nem a hűség mintaképei. Könnyű beleesni csibészségükbe és ravaszságukba, hiszen rögtön a rossz fiút látjuk meg bennük, aki, mint tudjuk, örökké a női nem gyenge pontja marad.

Képtelenek a megbocsátásra

ad

Egy nárcisztikus jellem először eléri, hogy halálosan beleszeress, majd eléri azt is, hogy rettegj attól, hogy valaha elveszíted őt. Nem bocsát meg, napokig duzzog, és állandóan érzékelteti veled, ha valamit rosszul csinálsz, rögtön rossz érzést akar benned kelteni. Emiatt te persze félni kezdesz, hogy netalán elhagy. Hidegségük teszi őket „elérhetetlenné”, mely az egyik legvonzóbb tulajdonság mind egy férfiban, mind egy nőben.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Ezek a jelek mutatják, hogy nárcisztikus szülők neveltek fel

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>