Miért szeretik a középkorú férfiak a fiatalabb nőket?

Egy fiatalabb nő mást nyújt egy férfinek
Egy fiatalabb nő mást nyújt egy férfinek

Frank Sinatratól kezdve George Clooney-n át egészen Sylvester Stallone-ig ismerünk férfiakat, akik náluk jóval fiatalabb nő mellett keresték a boldogságot. Vajon mi motiválja a középkorú férfiakat arra, hogy fiatalabb nők után kutassanak? Mi áll a háttérben, a feszesebb mellek, „a kor csak egy szám” filozófia vagy esetleg a kapuzárási pánik?

Újra fiatalnak érezhetik magukat

Ahogy öregebbé válnak, egyre jobban nyomják őket a kötelességek és a terhek, melyek alatt alig találják meg az élet apró örömeit. Egész életükben dolgoztak, és alig maradt idejük arra, hogy igazán éljenek. Egy fiatalabb nő képes előhívni bennük a régi szép időket, amikor még nem voltak teljesen elhavazva a sok teendőtől.

Nem mindig vágynak elköteleződésre

A középkorú férfiak nem akarnak minden áron elköteleződni. Lehet, hogy csak nem rég ért véget a házasságuk és újra élvezni akarják a szingli élet örömeit. Egy fiatalabb nő oldalán nem kötelező elköteleződniük, legalábbis ők gyakran így érzik.

A fiatalabb nők bizonytalanok abban, hogy mire vágynak

Az idősebb nők nagyobb eséllyel vannak tisztában azzal, hogy mit várnak el egy kapcsolattól, mint a fiatalabbak. A fiatalabb nők azért randevúznak szívesen az idősebb férfiakkal, mert mellettük új tapasztalatok, új élmények és egy kis iránymutatás várhat rájuk. Így előszeretettel keresgélnek a korosabb férfiak táborában, akik pedig ritkán mondanak nemet a csábításukra.

A fiatalabb nők mellett kalandra lelnek

Ez persze nem jelenti azt, hogy az idősebb nőkből teljességgel kiveszne a kalandvágy, de sajnos úgy tűnik, a fiatalabbak mégis vevőbbek az izgalmakra. Gondolkodás nélkül vetik bele magukat az újdonságokba, csillogó szemekkel néznek az új kalandok elé, és ez a mentalitás bizony izgalomba hozza az idősebb férfiakat.

Szeretik, ha tisztelik őket

A férfi egónak jót tesz, ha egy nőnek védelmet és útmutatást kell nyújtania. Megtisztelve és büszkének érzik magukat, amiért egy fiatalabb nő a segítségükre szorul. Kölcsönösen jó ez a fiatalabb nőnek és az idősebb férfinak is.

A fiatalabb nőkhöz vonzódnak

Biológiailag is arra kódolták őket, hogy a fiatalabb nőkhöz vonzódjanak. Termékenynek és egészségesnek látják őket, ami pedig génjeiknél fogva azonnal vonzza őket. Sok esetben, ha egy idősebb férfi gyermektelen, azért keres fiatalabb nőt magának, hogy legyen esélye a gyerekvállalásra.

A fiatalabb nők jobban szeretnek kísérletezni

A férfiak igénylik az újdonságokat, a frissességet. A fiatalabb nők gyakrabban hajlandók kísérletezni az ágyban, nyitottabbak az újdonságokra. A férfiak megőrülnek azért, aki képes valóra váltani a legpiszkosabb fantáziájukat is, hát még az olyanokért, akiknek a teste és fizikuma bírja is a gyűrődést.

Az irányításmániás férfiaknak könnyebb a fiatalabb nőkkel

Vannak férfiak, akik képtelenek létezni az irányításmániájuk nélkül, muszáj állandóan a kezükben tartaniuk a kontrollt. A fiatalabb nőket köztudottan könnyebb irányítani, hiszen az érett nőkben már kialakult egy olyan erős önkép és akarat, mely ritkán teszi lehetővé, hogy a férfiak vezessék őket.

Talán félnek a túlzott intimitástól

Csak azért, mert egy férfi érett korba lépett, még nem jelenti, hogy készen is áll egy érett kapcsolatra. Az idősebb nők már nem játszadoznak, már nem vágynak komolytalan légyottokra. Sok idősebb férfi érzi úgy, könnyebben lélegzik egy fiatalabb nő mellett, aki mellett nem nyomja őket a komoly elköteleződéssel járó felelősségek súlya.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Sztárok, akik fiatalabb férfi mellett találták meg a szerelmet

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>