Miért neveltek minket arra, hogy nincs válás?

Egy válás mindkét félnek fontos mérföldkő
Egy válás mindkét félnek fontos mérföldkő

Múlt heti legnépszerűbb cikkeink listáját egyik vendégszerzőnk írása vezeti. Poszi a válásáról írt könyörtelen őszinteséggel, és arról, hogyan volt képes kilábalni a nehézségekből. A legolvasottabb cikkeink között szerepelnek divattanácsok, sminkelési tippek, és írtunk a mentális egészség fontosságáról is. 

5. A mentális egészség megőrzése 50 fölött sem lehetetlen

50 éves kor fölött egyre több betegség érint minket, legyen szó testi vagy lelki panaszokról. Éppen ezért ugyanolyan fontos a mentális egészség karbantartása, mint csontjaink vagy szívünk védelme. Arról nem beszélve, hogy a mentális egészség hiánya könnyen ütközhet ki testi panaszokban is.

Mindez persze fordítva is igaz, nem véletlenül szól a mondás: ép testben ép lélek. Ezért az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás és a pihentető alvás a napi rutin része kell, hogy legyen. A listánkon szereplő tételek könnyen beépíthetők a mindennapokba!

4. Csodaszerek helyett a rendszeres ápolás a hathatósabb

Először a bőrünket kell megszépíteni. Ne úgy gondolj ezekre a szokásokra, hogy csodaszerként fognak hatni, és egyből képesek 10-20 évvel megfiatalítani, de az biztos, hogy hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a bőröd simább, üdébb és összességében ragyogóbb legyen.

Érthető, hogy ha egy alapozó bevált, akkor nem szívesen váltjuk le. Pedig előfordulhat, hogy egy idő után át kell gondolni, hogy a számunkra megfelelőt használjuk-e. Ahogyan egyre szárazabb lesz a bőrünk, érdemesebb a hidratáló és fényvédő funkciókat is betöltő alapozót választanunk. További bőrszépítő hatást érhetünk el vele, ha az alapozó még hialuronsavat és bőrnyugtató összetevőket is tartalmaz. További részletek itt >>

3. Itt a tavasz és a fáradtság!

Vártuk már ezt az időszakot, hiszen végre nemcsak a természet borul színesbe, hanem a hangulatunk és a közérzetünk is sokkal derűsebb lesz, és mi is egy kicsit kivirágzunk. Ahogyan a természet átalakul, és újult erőre kap, úgy hat a testre és szellemre is. Ez a megváltozott állapot eredményezi a tavaszi fáradtságot is, amely egy teljesen normális reakciója a szervezetünknek.

Ilyenkor meg kell küzdenünk azokkal a fiziológia kihívásokkal, amelyek a környezeti és időjárási változások miatt következtek be. A tavasz kezdetén sokkal fáradtabbak, gyengébbek és végső soron kimerültebbek vagyunk. A téli vitaminhiány, a mozgáshiány és a szezonális depresszió több hónapig is befolyásolta az életmódunkat, így nem csoda, ha az energiaforrásaink is kimerültek. Ha újra fel szeretnéd tankolni az energiakészleteidet és le szeretnéd győzni a tavaszi fáradtságot, akkor olvasd el a teljes cikket itt >>

2. A divat 50 fölött már másról szól

Ha rászántad magadat, hogy megújítsd a ruhatáradat, megéri szem előtt tartani egy-két jó tanácsot. Kényelmes ruhadarabokat keress! Bővebb fazonokat válassz, 50 felett már nem a feszülős, szakadt farmer a nőies! Dobd fel egyszínű szettjeidet ízléses ékszerekkel! Ne feledkezz meg a megfelelő fehérneműről sem! Kerüld a fodrokat, csipkéket! Szerezd be a klasszikus ruhadarabokat! Ezek a legfontosabbak, de ha további részletekre is kíváncsi vagy, kattints ide!

1. A válás és a kapuzárási pánik összefüggései

„Igazából nem azért sírtam, mert elhagytak, hanem amiatt, hogy vajon miért úgy szocializált engem az anyukám, hogy nincs válás? Pedig talán előbb meg kellett volna lépnünk, nem 53 évesen.

…A bíróság 2017. szeptember 19-én kimondta a válásunkat, amit 1986. augusztus 2-án kötöttünk. Nem egészen 4 hónap vajúdás után a házasságunk 31 évet élt. Nem kevés idő, pénz és energia volt, amíg visszakaptam az eredeti nevemet” – írja vendégszerzőnk a bejegyzésében, amelyet itt olvashatsz el >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>