Miért nem szeretem a karácsonyt? Több okom is van rá!

Miért nem szeretem a karácsonyt? Például a slágerek miatt.
Miért nem szeretem a karácsonyt? Például a slágerek miatt.

Az, hogy nem szeretem a karácsonyt, mindenkit meglepetésként ér. Minden egyes alkalommal, ha kicsúszik a számon, hogy nem szeretem a karácsonyt, úgy néznek rám, mint a megtestesült antikrisztusra. Pedig igenis nyomós okaim vannak rá, hogy erre az álláspontra jutottam. Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy miközben majd a listát olvasod, esetenként te is egyetértően biccentesz majd.

A karácsonyi dalok

Az egyik ok, amiért nem szeretem a karácsonyt, az idegtépő karácsonyi dalok. Hónapokon keresztül a csapból is ugyanazok a számok folynak minden egyes évben. A rádióban, a plázákban, az utcai vásárokon. Teljesen kikerülhetetlen, hogy legalább egy adventi időszak alatt ne fussunk bele a Jingle Bells-be.

Gyümölcskenyér

Kétféle ember létezik. Az egyik, aki bevallja, hogy a gyümölcskenyér borzalmas, és a másik, aki hazudik. Mégis milyen elvetemült elme szüleménye volt elrontani egy süteményt szárított gyümölccsel? Hiszen még a müzli keverékből is kipiszkáljuk! Véget kell vetni ennek az őrületnek.

Teljesíthetetlen ajándéklista

A gyerekeknek még megvesszük a Barbie-t és a focilabdát, de mi a helyzet a mi listánkkal? Nem szeretem a karácsonyt, mert olyan elvárásokat kelt bennem, amik teljesíthetetlenek. Senkitől nem fogok új kocsit kapni és a globális felmelegedés sem fog megszűnni a kedvemért. A gyerekek meg törhetik a fejüket, minek örülne az anyjuk, és végül meglepnek egy hatodik sállal.

Karácsonyi dekoráció októberben

Advent előtt egyszerűen be kéne tiltani a karácsonyi dekorációkat. Nem szeretem a karácsonyt, mert így nem érint meg a hangulata. Az idő előtti díszek teljesen megölik az aktualitást és így elvész a lényeg. A januárban fennhagyott égőkkel ugyanez a helyzet. Hahó, már vége van a karácsonynak! Új év kezdődött, lapozzunk!

Fenyőfa irtás és a környezet szennyezése

A másik ok, amiért nem szeretem a karácsonyt, a rettenetes mértékű pazarlás. Minden évben kivágatunk egy fát azért, hogy a nappalinkban pusztuljon el. Gondosan becsomagoljuk az ajándékokat, amikről aztán a gyerekek ész nélkül tépik le a papírt.

Kötelező szeretni

Ha azt mondanám, hogy utálom a húsvétot, senkinek a szeme se rebbenne. Azonban ha kijelentem, hogy nem szeretem a karácsonyt, mindenki pszichopatának néz. Pedig szerintem csak egy túllihegett ünnepről van szó, amiről mindenki szabadon eldöntheti, hogy élvezi- e vagy sem.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Hogyan kezeljük a családi konfliktusokat karácsonykor?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>