Miért nem szabad sminkben edzeni?

A smink megszépít a konditeremben, de nem ajánlott
A smink megszépít a konditeremben, de nem ajánlott

Mind hallottuk már, hogy az edzés során rajtunk maradó smink rosszat tesz a bőrünknek. Akkor mégis miért van tele a konditerem kifestett nőkkel? És miért kéne ténylegesen búcsút intenünk hiúságunknak? 

Mi történik a bőrünkkel?

Az alapozó és a púder jelenti a legnagyobb veszélyt, hiszen ezek elzárhatják a pórusokat és bepállhat tőle bőrünk, melynek nagy szüksége van az akadálymentes izzadásra. Amikor melegünk van, számos dolog történik a bőrünkkel. Először izzadni kezdünk, aztán megpihen a bőrünk, majd kitágulnak pórusaink. Csupán egy vékony réteg a legjobb sminktermékből is keresztbe tehet a természetes folyamatoknak.

Minden nő ellensége a pattanásos bőr

Az elfolyt smink csak esztétikai baki, melyen könnyen segíthetünk, a kipattogzott bőr azonban már sokkal bosszantóbb. Nem mindenkinél jelentkeznek nagy, piros pattanások, de a mitesszerek száma garantáltan megnő majd. A szerencsétlenebbeknek arctónus javító krémekre is szükségük lehet a későbbiekben.

Mit tanácsolnak a szakértők?

Az arcápolási szakértők azt javasolják, hogy minden edzés előtt távolítsuk el a sminket arcunkról, akárcsak szoláriumozás előtt tennénk. A szakemberek figyelmeztetnek arra is, hogy az edzés utáni arctisztításról sem szabad megfeledkeznünk. Tág pórusokkal ugyanis fogékonyabb a bőrünk a szennyeződésekre.

Ha elkerülhetetlen a smink

Persze, nagy eséllyel te is ismerősökkel jársz közös edzőterembe, és előfordulhat, hogy nem akarsz előttük smink nélkül mutatkozni. Ha úgy érzed, hiúságod nem engedi, hogy festék nélkül lépj be az edzőterembe, ügyelj rá, milyen alapozót használsz! Csak könnyed, hidratáló hatású, olajoktól mentes krémet kenj magadra! Edzés után pedig amilyen gyorsan csak lehet, tisztítsd meg a bőrödet! Lehetőleg még addig, míg nem hűl le a tested, és nem kezdenek el beszűkülni pórusaid, elnyelve magukkal a szennyeződéseket.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>