“A munkatársaim elrángattak síelni. Már a felvonó használatától egekben volt a pulzusom”

A téli sport szerelmese
A téli sport szerelmese

Napjainkban egyre elterjedtebb megállapítás, hogy az 50 felettiek nyitottabbak, mint valaha. Ez az állítás azonban nem igaz például egy újfajta sport kipróbálására – támasztja alá egy brit felmérés. 

Nem elégedettek magukkal

A korosztály legnyomósabb érve az, hogy egyszerűen nem érzik magukat elég fittnek egy új sport kipróbálásához. A megkérdezettek majdnem fele (46 százalék) úgy gondolja, hogy a rendszeres testmozgás miatt félnek felkapni egy teniszütőt vagy elmenni síelni.

A változatosság elengedhetetlen

A semmittevés főleg az elmét károsítja. Ha kilenc évig nem próbálunk ki semmi újat, az negatív hatással lehet az önbizalomra és a boldogságra. Arról nem is beszélve, hogy fel is erősítheti az idő múlásával járó negatív hatásokat. Egy új élmény, például egy új sport kipróbálása, létfontosságú az agyunknak, ugyanis serkenti a működését, ha olyan impulzusok érik, amikkel még nem találkozott.

A sport segít: próbáld ki te magad!

A brit felmérés kimutatta: olyan akadályok állhatnak az ötvenes korosztály előtt egy új sport kipróbálásában, mint például az önbizalom vagy a fittség hiánya. Az egyetlen megoldás az lehet, ha rávesszük magunkat a testmozgásra. Néhány példa ösztönző lehet, nézzük!

„Néhány munkatársam elrángatott magával síelni, ami nekem az első alkalom volt életemben. Már a felvonó használatától az egekbe szökött a pulzusom, az első pár csúszásnál szinte remegtem félelmemben. De mostanra már imádom!”

„Régóta szerettem volna leadni pár kilót, amikor rátaláltam egy kizárólag hölgyeknek szóló kickbox edzésre a házamtól öt percre. Nagy kétségekkel jelentem meg az első edzésen, de ez teljesen felesleges volt. Folyamatosan csak bátorítást kaptam, és visszatért az önbizalmam.”

(K.D.)

A cikk forrása itt >>