Miért nem akarnak megházasodni a nők? Hírességek válaszolnak!

A lánykérést gyakran nem követi házasság.
A lánykérést gyakran nem követi házasság.

Sajnos még mindig olyan világban élünk, ahol a társadalom szemében egy hajadon nő kevesebb, nem teljes férj nélkül. Ha egy nő nem akar megházasodni, azt gondolják, valami baj van vele és semmiképp sem lehet boldog. Pedig ez hatalmas badarság. Most bemutatjuk, miért nem akarnak megházasodni a nők, hajadon hírességek tolmácsolásában!

A történelem során rengeteg híres és sikeres nő nem akart megházasodni. Írók, mint Jane Austen, Emily Bronte vagy Emily Dickinson, a DNS szerkezetét felismerő kémikus, Rosalind Franklin vagy a Nobel-díjas Barbara McClintock. Választásuk gyakran nem a romantikus kapcsolat hiányából adódott, hanem emberi jogaik elvesztését féltették.

Az “igen” kimondásával ugyanis automatikusan férjükre szállt minden birtokuk és vagyonuk, valamint a házasságon belüli erőszak sem számított bűncselekménynek, egészen a kilencvenes évekig. Megházasodni tehát egyet jelentett a szabadságuk és jogaik feláldozásával.

Nézzük, miért nem akarnak megházasodni a mai nők!

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey

Oprah áll minden lista élén, amit valaha az önmagukkal törődő nőkről írtak. Olyanokról, akik életük legfontosabb döntéseit az alapján hozták meg, mi a legjobb saját maguknak. A kilencvenes években jegyben járt Stedman Grahammel, szakításuk óta azonban hallani se akar esküvőről. “Nem akarok megházasodni. Akkor nem élhetném az életet, amit magamnak teremtettem… Tudtam, hogy nem tehetem.”

Shonda Rhimes

ad

Rhimes a televíziós sorozatok koronázatlan királynője. A Grace klinika és a Botrány producere és írója, egyben három gyermek édesanyja. A házasság azonban mindig is távol állt tőle. “Soha nem akartam megházasodni. Nem játszottam kislányként, hogy menyasszony vagyok, egyszerűen soha nem érdekelt a házasság, sosem álmodoztam róla ”

Condoleezza Rice

Rice volt az Egyesült Államok első női afro-amerikai külügyminisztere, ma a Stanford Egyetem politikatudomány professzora. Amikor egy televíziós interjúban rákérdeztek, miért nem ment soha férjhez, a következőképp válaszolt: “Sosem találtam olyat, akivel az egész életemet szívesen leélném.”

Marisa Tomei

Marisa Tomei /filmkatalogus.hu/
Marisa Tomei /filmkatalogus.hu/

Az Oscar-díjas színésznő indoka, amiért nem akar megházasodni, hogy azt hivatalos formalitásnak tekinti. Még 2009-ben nyilatkozott a Manhattan Magazine-nak: “Nem vagyok a házasság intézményének rajongója.”

Anita Hill

Anita Hill a kilencvenes években történelmet írt. Ügyvédként sikerült bebizonyítania, hogy a legfelsőbb bíróság egy tagja szexuálisan zaklatta az együtt folytatott munkájuk alatt. Hill azóta sikeres karriert futott be, jelenleg a Brandeis Egyetem akadémikusa. Partnerével már több, mint egy évtizede együtt vannak, mégsem házasodtak össze. “Nem tudok felhozni semmit a házasság ellen. Nem döntöttem úgy, hogy nem akarok megházasodni. Csak nem döntöttem úgysem, hogy meg akarok.”

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Szingli, gyermektelen, boldog 60-as nő vagyok

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>